16 Οκτ 2013

Αυτή την απορία του αναγνώστη, δεν μπορεί να την απαντήσει κανείς...

Αγαπητοί φίλοι

εδώ και αρκετά χρόνια βλέπω μια έντονη αμφισβήτιση και ταυτόχρονη υπεράσπιση του θαύματος του Αγίου Φωτός εκ του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα κάθε Μ. Σάββατο. Παρακαλώ μόνο τους αμερόληπτους γνώστες και αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν τις απόψεις τους δεδομενου του ότι το Πατρ. Ιεροσολύμων αλλά ούτε και η Εκκλησία της Ελλάδας λαμβάνουν επίσημη θέση περί θαύματος το οποίο και με προβληματίζει. Πρόκειται όντως για θαύμα ή εφεύρεση επιτίδειων;

Σας Ευχαριστώ

ΤΑΣΟΣ

Σχόλιο taxalia: Πίστευε και μη ερεύνα. Αν τα θαύματα -για όσους πιστεύουν- αποδεικνύονταν με "μηχανικές μεθόδους" και ακτίνες Χ, δεν θα μιλούσαμε για θρησκεία. Φυσικά και δεν μπορεί να απαντηθεί με κάποιο ορθολογιστικό τρόπο. Οι ορθολογιστές, άθεοι, κλπ, θα παραμείνουν απολύτως βέβαιοι ότι υπάρχει κάποιο κόλπο που ανάβει τη λαμπάδα και το κάνουν για να μαζεύουν τουρίστες, ενώ οι πιστοί θα παραμείνουν βέβαιοι ότι το Φως το στέλνει ο Θεός.
Επειδή όμως ο (όποιος) Θεός δεν είναι ένας άνθρωπος-υπηρέτης των ανθρώπων, να του κάνουν τεστ, όπως, "κάνε ένα θαύμα για να Σε πιστέψω, να,  κάνε το δεκάρικο που έχω στην τσέπη πεντακοσάρικο κι άμα δεν το κάνεις, πάει να πει ότι δεν υπάρχεις", μάλλον η όλη συζήτηση είναι άνευ ουσίας: ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις -παραπέρα δεν έχει σε αυτά τα θέματα.
Αν πιστεύεις ότι Θεός υπάρχει μόνο αν το αποδεικνύει με χειροπιαστά πράγματα και ανταποκρίνεται στα τεστ που του κάνεις, τότε απλά δεν πιστεύεις. Δεν είναι αυτός ο ρόλος που επιφυλάσσουν οι θρησκείες στον Θεό τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη