14 Νοε 2013

Είσαι ΜΚΟ; Τζάμπα φως-νερό-τηλέφωνο-γραφείο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Θάνος Τάκης
Είστε ΜΚΟ και θέλετε τζάμπα γραφείο; Απευθυνθείτε στον φιλόξενο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης τµήµατος 16,20 τ.µ. που βρίσκεται στο ..
ισόγειο του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου, στην «Αποστολή Ελλάδας του ∆ιεθνούς Οργανισµού Μετανάστευσης».

Και με τι ασχολείται αυτή η οργάνωση, παρακαλώ; Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Αν είσαι υπήκοος τρίτης χώρας που δε θέλεις ή δε μπορείς να παραμείνεις νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμείς να επιστρέψεις στη χώρα σου, μπορείς να απευθυνθείς στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – Αποστολή Ελλάδος».

Πέραν του ελαφρώς ακατάληπτου και σοβαρώς αστείου «αν δεν θέλεις να επιστρέψεις στη χώρα σου, μίλα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης», οι Έλληνες πολίτες μην βιαστούν να ζητήσουν πληροφόρηση από την Αποστολή Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Αν τους έχει τσακίσει ο (συγ)κυβερνητικός τυφώνας και σκέφτονται ως λύση επιβίωσης την μετανάστευση, να το ξεχάσουν. Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται, αφορά σε υπηκόους «τρίτης χώρας».

Αλλά όχι τίποτε τουρίστες από τον Καναδά ή την Αυστραλία, που ξέμειναν από καμιά κρουαζιέρα όμως, καθώς:

«Για να δικαιούσαι να συμμετέχεις στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανήκεις σε μια από τις παρακάτω ομάδες:

· Να είσαι υπήκοος τρίτης χώρας που δεν πληροίς τους όρους εισόδου και παραμονής στη χώρα,

· Να είσαι υπήκοος τρίτης χώρας που δεν έχεις υποβάλλει αίτημα για άσυλο και είτε δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αίτημά σου, ή έχει απορριφθεί το αίτημά σου,

· Να είσαι υπήκοος τρίτης χώρας που βρίσκεσαι σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, αλλά ωστόσο επιθυμείς να επιστρέψεις στη χώρα σου».


Προσωπικά, ήμουν ενήμερος για πρόγραμμα αναγκαστικής επιστροφής λαθρομεταναστών, απο την Ελληνική Αστυνομία. Ή, για να χρησιμοποιήσω την προσεκτικά επιλεγμένη – politically correct - φρασεολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «στο πρόγραμμα των αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τις 14.11.2012 έχουν πραγματοποιηθεί 36 απευθείας εθνικές πτήσεις (τσάρτερς) για την επιστροφή 2.507 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, με συνολικό κόστος 3.727.303,94 ευρώ και μέσο κόστος 1.486,76 ευρώ ανά άτομο». Κοινώς, αν είσαι φτωχοποιημένος Έλληνας, κόψε το λαιμό σου και ψάξε βρες μόνος σου το ενάμισο χιλιαρικάκι που χρειάζεται για τα εισητήρια του (νόμιμου) ξενιτεμού.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα η πιο πάνω ΜΚΟ, θα κατοικοεδρεύει πλέον, δωρεάν, σε δημόσιο κτήριο, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης(!) της οποίας μέλημα είναι η υποδοχή και η φροντίδα παρανόμων μεταναστών.

Μήπως εκεί στην Δημαρχία του κ. Μπουτάρη έχουν μπερδέψει την αποστολή τους; Είναι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τζάμπα φως-νερό-τηλέφωνο-γραφείο για διάφορες ΜΚΟ; Είναι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης χώρος αποκλειστικά για τους δημότες ή όχι;

Και μήπως όσο θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι λαθρομετανάστες της συγκεκριμένης ΜΚΟ να στήσουν και κανένα σεντονάκι στην πλατεία του Δημαρχείου με την πραμάτεια τους;

Που θα το κάνουν, πλέον, με την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Καλά ξεμπερδέματα...


Η σχετική Απόφαση (εγκριθείσα κατά πλειοψηφία), εδώ: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B1%CE%A1%CE%A9%CE%A15-%CE%931%CE%A3
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη