17 Νοε 2013

Εννέα συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Κατασχέθηκαν συνολικά  3.082 πακέτα τσιγάρα.

Συνεχίζονται στο κέντρο πόλης, οι στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα του παρεμπορίου.

Στα πλαίσια των ελέγχων αυτών, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (16-11-2013), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  εννέα αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει συμμορία και διέθεταν σε διερχόμενους πολίτες, στο κέντρο της πόλης, πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες, παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.058) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ επιμελώς κρυμμένα σε θάμνους στο κέντρο της πόλης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (24) πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία προορίζονταν για πώληση σε διερχόμενους πολίτες. 

Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (167) ευρώ, προερχόμενο από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη