7 Νοε 2013

Το Google Glass για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ευρώπη


Ακόμα θα παρουσιαστεί το Nexus 5 σε ανθρώπους των Media σε ειδικό “Black Box” στο πλαίσιο του Google DevFest που ξεκινάει σήμερα.

Η επίσημη πρώτη του Google Glass θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Google DevFest που ξεκινάει σήμερα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων να πλαισιώνει το τετραήμερο. 

Αυτό που την καθιστά το Google DevFest μοναδικό είναι οι τελευταίες τεχνολογίες που θα φιλοξενήσει αλλά και ο εκπαιδευτικός του χαρακτήρας, καθώς τις ομιλίες θα διαδέχονται workshops όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εφαρμογές πάνω στα θέματα των ομιλιών που παρακολούθησαν! Επίσης, το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση τόσων πολλών προγραμματιστών σε ένα σημείο στον ελλαδικό χώρο, ενώ προβλέπεται συνονθύλευμα ιδεών, απόψεων και καινοτομιών σε ένα μέρος που θα αναδείξουν την εκδήλωση ως εξαιρετικά πρωτοποριακή και σπουδαία. 

Το Google Glass

Η τεχνολογία αυτή δεν αποτελεί απλά επιτομή της τεχνολογίας και του τρόπου με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε… Θα μπορούσε κανείς να πει, δίχως να υπερβάλλει, ότι στην ουσία έχουμε να κάνουμε με το ορόσημο μιας νέας εποχής διαδραστικότητας μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας. Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντική η συγκεκριμένη καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι με το Google Glass, αλλά και γενικότερα με τη «Wearable» τεχνολογία (αυτή δηλαδή που τη φοράς επάνω σου), αλλάζει ολόκληρη η γενιά τεχνολογίας που έχουμε συνηθίσει, μιας και ο χρήστης αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του χωρίς να παρεμβάλλεται η τεχνολογία ανάμεσα τους με τον τρόπο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. 

Το νέο Nexus 5 σε ειδικό Workshop για δημοσιογράφους

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 14.00 έχει προγραμματιστεί ειδικό workshop για το δημοσιογραφικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο Nexus 5. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στο ειδικό “Black Box” για να χειριστούν νέα τεχνολογία και λογισμικό “από πρώτο χέρι”.

Κάθε ημέρα του DevFest αποτελεί και μια θεματική ενότητα γνώσης και εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα: Την εναρκτήρια ημέρα (DAY 0) οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία πέρα από το να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να πάρουν μέρος στην συζήτηση για το Google Developers Cloud Challenge και να υποβάλλουν την ιδέα τους, εάν έχουν, για τον διαγωνισμό της Google ή να εκδηλώσουν απλά το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν σε κάποια ομάδα. Σε κάθε περίπτωση το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης, θα επιβραβεύσει όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες στην συζήτηση , δίνοντας τους 2.000 € σε Google Cloud υπηρεσίες.

Την επόμενη ημέρα (DAY 1), πρωταγωνιστής θα είναι το “σύννεφο” της Google καθώς το θέμα των συζητήσεων θα επικεντρωθεί στο Google Cloud. Προγραμματιστές απο την κοινότητα της Google, και όχι μόνο, θα μιλήσουν και θα αναλύσουν γενικά το Cloud και τις εφαρμογές του. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το Google Admob, που αποτελεί πρωτοπόρα υπηρεσία της Google για mobile advertising. Και η  ημέρα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση και ανάλυση του κορυφαίου Google Glass!

Περνώντας στο Σάββατο (DAY 2), θα παρουσιαστούν και αναλυθούν οι  δυνατότητες των Google Chrome και Chrome OS σαν πλαρφόρμες ανάπτυξης εφαρμογών καθώς επίσης θα παρουσιαστούν και αναλυθούν σύγχονες γλώσσες, δυνατότητες και πρόσθετα προγραμματισμού (Dart Language, WEBRTC, MVC app και άλλα), και φυσικά θα ακολουθήσουν τα ανάλογα workshops.

Την τελευταία ημέρα (DAY 3), πρωταγωνιστής θα είναι το λειτουργικό σύστημα της Google για smartphones, το ANDROID! Θα γίνει παρουσίαση του Android 4.4, του πολυαναμενόμενου τελευταίου λειτουργικού της Google για Android Smartphones, όπου θα αναλυθούν όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι ξεχωριστές, νέες και διαφοροποιημένες λειτουργίες που αυτό προσφέρει στο χρήστη. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μπαίνουν στο κλίμα του Android development μέσω του Android Studio και της δημιουργίας εφαρμιογών σε αυτό .


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη