13 Δεκ 2013

Ποιός είναι ο Στέλιος Πόζογλου ;

Το όνομά του ακούγεται έντονα από χθες, καθώς ήταν ο παίκτης που ...
ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΛΚΜΑΑΡ σε 2-2 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Στέλιος διάγει το 18ο έτος της ηλικίας του, γεννήθηκε στις 22/1/1996 και βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2005. ΄Ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ.
Αγαπημένο του μέρος για χαλάρωση είναι το cafe - μπιλιαρδάδικο Pale de Lac στην Επανομή και εκτός από το ποδόσφαιρο είναι πολύ καλός και στο ..ποδοσφαιράκι !
Η είσοδος του Πόζογλου στον αγώνα:
το γκολ του Πόζογλου στον αγώνα με την Αλκμααρ:
Η ιστορία ξεκινάει στις 22 Ιανουαρίου του 1996, όταν ο Λευτέρης Πόζογλου και η Αλεξάνδρα φέρνουν στον κόσμο τον Στέλιο, το δεύτερο παιδί τους, μετά την Αλεξάνδρα. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει ως τα 12 του, πριν μετακομίσει οικογενειακώς στην Επανομή, στο… βασίλειο του Σταύρου Σαράφη. Ο «πολύς» Καίσαρας είναι αυτός που ψήνει τον μικρό να κάνει μεγάλη καριέρα, να κρατήσει τα πόδια του στη γη και τα όνειρά του στο… διάστημα!
Ποδόσφαιρο ξεκινά να παίζει 5-6 χρονών και μετά τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς και το Φάληρο, στα 9 του (το 2005) καταλήγει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήδη ο «φόλα» ΠΑΟΚτσής μπαμπάς του έχει αρχίσει να τον παίρνει στο γήπεδο. Για 6-7 χρόνια παίζει σέντερ φορ και τη δεύτερη του χρονιά στις Ακαδημίες τελειώνει με τον αστρονομικό -έστω και για την τρυφερή ηλικία των 10- αριθμό των 97 γκολ!
Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Ροναλντίνιο που έχει «εκπληκτική τεχνική» και ο Βιεϊρίνια από τον ΠΑΟΚ. Με τον τελευταίο, άλλωστε, πανηγύριζε παρέα. Ως ball boy. Ανυπομονεί να κλείσει τα 18 για να πάρει δίπλωμα γιατί «ο μπαμπάς μου κι η μαμά μου έχουν πεθάνει να με πηγαινοφέρνουν στις προπονήσεις κάθε μέρα».
Ο Πόζογλου, πριν από το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, γίνεται γνωστός σε όλη την Ελλάδα για μια ανθρώπινη στιγμή του ποδοσφαίρου. Για την ενέργειά του να αφιερώσει ένα από τα γκολ του ως παίκτης του ΠΑΟΚ στον αδικοχαμένο Άγγελο Τσιπούρα, αντίπαλο με τη φανέλα του Άρη, αλλά φίλο και συμπαίκτη στις μεικτές της ΕΠΣΜ.

Ο μικρός που τα όνειρά του έχουν το σχήμα της μπάλας, στην Καρδίτσα έκανε το πρώτο βήμα μιας καριέρας που οι ειδικοί λένε ότι θα είναι μεγάλη. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: αν τιθασεύσει το ποδοσφαιρικό του θράσος που απορρέει από την εκπληκτική τεχνική του κατάρτιση κι αν δεν παρασυρθεί από την ευκολία του στον χειρισμό της μπάλας.
Το ποδοσφαιρικό του μυαλό και η ευφυΐα του είναι εμφανή ακόμη κι αν κάποιος αδαής παρακολουθήσει ένα ματς της δεύτερης ομάδας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη