13 Δεκ 2013

Τί είπε ουσιαστικά ο Παπαγεωργόπουλος;

- Την... "έρευνα στο πόδι" για την υπεξαίρεση αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο τέως Δήμαρχος.
- Οι καταθέσεις του Σαξώνη αποκαλύπτουν την αλήθεια!
- Από αυτές θα προκύψουν τα στοιχεία που θα κρίνουν το Εφετείο!

Η χτεσινή επιστολή Παπαγεωργόπουλου αποκαλύπτει πολλά. Όχι μόνο ότι ο Σαξώνης άρχισε να... ψιρίζει το ταμείο του Δήμου Θεσσαλονικης έναν ολόκληρο χρόνο πριν ο Παπαγεωργόπουλος καθήσει στην καρέκλα του Δημάρχου, κάτι που...
ουσιαστικά αθωώνει τον τέως Δήμαρχο!
Αποκαλύπτει κυρίως ότι ο Σαξώνης έκλεβε μόνος του, ότι δεν έπαιρνε κανένα σοβαρό μέτρο προφύλαξης και (το κυριότερο) ότι δεν έδινε μερτικό σε κανέναν, συνεπώς είναι ο μόνος αυτουργός του εγκλήματος, χωρίς άτομα να τον καλύπτουν ή να τον διευκολύνουν παίρνοντας ή όχι μερτικό!
Από πού προκύπτει αυτό;
Μα, από τα στοιχεία που αποκάλυψε χτες ο Β. Παπαγεωργόπουλο, (που είναι μέρη της Δικογραφίας, δεν τα βρήκε μόνος του), προκύπτει ότι ο υπεξαιρέτης έβαζε με συχνότητα περίπου δύο το μήνα, χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας του, και μάλιστα στο υποκατάστημα που βρισκόταν κάτω από το τότε Δημαρχείο!
Δηλαδή πήγαινε στον δεύτερο όροφο, έκλεβε τα χρήματα και κατέβαινε στην Βενιζέλου και τα κατέθετε, χωρίς κανένα εμπόδιο!
Με βάση τα στοιχεία αυτά, εάν κάποιος κάνει μία σοβαρή έρευνα, μπορεί πολύ εύκολα να βρει εάν τα χρήματα τα οποία κατέθετε είναι στο ίδιο ποσό με αυτά τα οποία υπεξαιρούσε λίγα λεπτά νωρίτερα!
Έτσι, θα καταλάβουμε εάν έδινε κάποιο μερίδιο σε κάποιον, ώστε στη συνέχεια να ψάξουμε να βρούμε ποιος τον βοηθούσε! Και εάν όντως κάποιον τον βοηθούσε, είναι σήμερα ανάμεσα στους καταδικασθέντες ή ζει κάπου άνετα και ανενόχλητος;
Αυτά είναι τα ζητήματα, που φυσικά δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις για το Εφετείο, που συνέρχεται στις 16 Ιανουαρίου.
Πρόκληση αποτελεί και αυτό που τονίζει ο Παπαγεωργόπουλος: ότι δηλαδή η υπεξαίρεση άρχισε και συνεχίστηκε πολύ πριν ο ίδιος αναλάβει τη Διοίκηση. Ο τέως Δήμαρχος "καίγεται" να αναδείξει το στοιχείο αυτό γιατί έχει καταδικαστεί ως αυτουργός. Προσοχή: επειδή διάφοροι παίζουν διάφορα παιχνιδάκια και διαδίδουν ψευδώς διάφορα, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν καταδικάστηκε επειδή έκλεψε. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, ούτε ποτέ προέκυψε κάποιο στοιχείο. Ο Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε ως αυτουργός επειδή το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν έκανε όλα όσα έπρεπε προκειμένου να αποτρέψει τον Σαξώνη από το να κλέψει! Υπάρχει τεράστια διαφορά και η προπαγάνδα στο κομμάτι αυτό είναι χυδαία!
Εάν λοιπόν αποδειχθεί ότι ο Σαξώνης έκλεβε πολύ πριν τον Παπαγεωργόπουλο (όπως άλλωστε και τα νέα στοιχεία καταδεικνύουν). τότε αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτουργία, άρα ούτε και ευθύνη!

ΧΕΝ     
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη