8 Δεκ 2013

Ο Τζόρβας σταμάτησε τον ΠΑΟΚ (βίντεο, φάσεις, περιγραφή)

Δέκα τέσσερις (14) σωτήριες επεμβάσεις πραγματοποίησε ο ήρωας τερματοφύλακας του Απόλλωνα, κόβοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, από τον "Δικέφαλο του βορρά". Τελικό αποτέλεσμα:
ΠΑΟΚ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 0-0.

Με τον Αλέξη Τζόρβα να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση και να «κατεβάζει τα ρολά» στην Τούμπα, ο Απόλλωνας Σμύρνης πήρε την ισοπαλία (0-0) από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα και έφτασε Άρη και Βέροια στους 10 βαθμούς, ενώ ο «Δικέφαλος» είδε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό να αυξάνεται στο +8.
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που επέλεξε να παίξει ολοκληρωτικό… κατενάτσιο, ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και κατ΄ επέκταση να ελαφρύνουν την πίεση που δεχόταν η περιοχή τους.
Μόλις στο πρώτο λεπτό η κεφαλιά του Τζαβέλλα στη σέντρα του Στοχ έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 7΄ ο Αθανασιάδης κυνήγησε τη φάση και λίγο έλειψε να εκθέσει τον Τζόρβα που καθυστέρησε να απομακρύνει, αφού ο διεθνής επιθετικός έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.
Ένα σουτ του Μίνγκα εκτός περιοχής (8΄), που απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Γλύκος, ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία του Απόλλωνα στα πρώτα 45 λεπτά, απέναντι στον ΠΑΟΚ που απειλούσε να «πνίξει» με την επιθετικότητά του την αθηναϊκή ομάδα. Στο 11΄ ένα επικίνδυνο σουτ του Στοχ πέρασε άουτ, στο 13΄ ο Σαλπιγγίδης έχασε σπάνια ευκαιρία αστοχώντας με κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής και στο 19΄ ο Τζόρβας απέκρουσε το πλασέ του Στοχ και κράτησε το «μηδέν».
Προϊόντος του χρόνου ο ΠΑΟΚ έριξε το ρυθμό του, με τους παίκτες του Λόρενς να έχουν επιτύχει να κρατούν τους αντιπάλους τους εκτός περιοχής. Οι μέσοι του Απόλλωνα, όμως, συνέχιζαν να μην μπορούν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχίσει να παίζεται πέριξ της περιοχής του Τζόρβα. Στο 40ό λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μίνγκα με δεύτερη κίτρινη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λούκας έχασε άλλη μια ευκαιρία, όταν πλάσαρε μόλις άουτ.
Το παιχνίδι παιζόταν πια αποκλειστικά έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, με τον Αλέξη Τζόρβα να έχει πολύ δουλειά και στην επανάληψη: στο 55΄ απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Λούκας, στο 57΄ μπλόκαρε το σουτ του Λάζαρ, στο 63΄ ο Χατζηζήσης πρόλαβε με προβολή τον Αθανασιάδη που είχε βγει απέναντί του, στο 66΄ απέκρουσε νέο σουτ του Στοχ και στο 78΄ σταμάτησε με έξοχη επέμβαση και τον Βούκιτς, ενώ στη φάση που προηγήθηκε ο Λούκας είχε «σημαδέψει» το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα.
Στο 86΄ ο Νέτσιντ έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε άλλη μία σπουδαία απόκρουση, στην κεφαλιά του Λίνο, δίνοντας τον πρώτο φετινό εκτός έδρας βαθμό στην ομάδα του και αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη