29 Ιαν 2014

- "Σόου" Κούγια με τα μπουζουξίδικα του Σαξώνη!

- Ευθύνες στην Τσεμπερά για πλημμελείς ελέγχους από τον συνήγορο του Μιχ. Λεμούσια!
- Κούγιας: επίτηδες η Τσεμπερά δεν έψαξε πού πήγαν τα χρήματα! 
- "Η υπόθεση στήθηκε σε βάρος των Λεμούσια, Παπαγεωργόπουλου", είπε ο ίδιος.

Η κ. Τσεμπερά δεν έψαξε σωστά πού πήγαν τα χρήματα που έκλεβε ο Σαξώνης, μόνο και μόνο για να προσανατολίσει την απόδοση ευθυνών σε μία μόνο πλευρά, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης (πριν από λίγο), για τη "Δίκη της Υπεξαίρεσης" σε δεύτερο βαθμό.
Είχε προηγηθεί η παραδοχή της κ. Τσεμπερά ότι η ίδια δεν ερεύνησε ποτέ τις...
οικονομικές δραστηριότητες του υπεξαιρέτη, που περιστρέφονταν γύρω από τη νύχτα!
"Εάν τα ερευνούσε θα μάθαινε ότι ο Σαξώνης σπαταλούσε τεράστια ποσά για ανακαινίσεις τεράστιων υπερπολυτελέστατων μαγαζιών και για νυχτοκάματα γνωστών καλλιτεχνών. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι όλο το ποσό της υπεξαίρεσης κατέληξε στη νύχτα και δεν έδωσε ποτέ σε κανέναν συγκατηγορούμενό του ούτε δραχμή και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στο Δικαστήριο", τόνισε ο κ. Κούγιας.
Το σφυροκόπημα άρχισε όταν ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε παλαιότερη κατάθεση του κ. Σαξώνη στην κ. Τσεμπερά, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε περίπου 120 εκ. δραχμές από κληρονομιά μετά το θάνατο του πεθερού του αλλά και από μετοχές που έπαιξε στο Χρηματιστήριο. Με τα χρήματα αυτά είπε έφτιαξε το 1996 το νυχτερινό κέντρο «Οδός Ανθέων», η ανακαίνιση του οποίου του κόστισε 50 εκ. δρχ.
Έτσι, την ρώτησε εάν ερεύνησε εάν αυτά ήταν αληθή. «Από τον έλεγχο δεν επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί αυτοί, καθώς ο πεθερός ήταν κατάχρεος και δεν υπήρχαν κέρδη από τις κινήσεις στο Χρηματιστήριο», απάντησε η κ. Τσεμπερά.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Κούγιας θέλησε να αποδείξει ότι ο Σαξώνης έκλεβε πριν το 1999, δηλαδή πριν αναλάβει η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, καθώς είχε και ξόδευε λεφτά, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του. «Δε σας έκανε εντύπωση πού τα βρήκε όλα αυτά τα λεφτά, το 1995,96,97 αφού ούτε κληρονομιές έχει, όπως ισχυρίστηκε ούτε κέρδη από το Χρηματιστήριο έχει, όπως επίσης ισχυρίστηκε»;
«Τα χρόνια αυτά δεν υπήρξε έλλειμμα στα χρήματα που έπρεπε να πάνε στην Εφορία, οπότε δε με απασχόλησε», απάντησε η κ. Τσεμπερά.
Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε κινήσεις λογαριασμών του κ. Σαξώνη και της συζύγου του, που έγιναν μάλιστα από υποκατάστημα Τράπεζας ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο, στις οποίες φαίνεται ότι διακινούσε μεγάλα ποσά πριν το 1999. «Σας απασχόλησαν αυτά», ρώτησε την κ. Τσεμπερά για να λάβει αρνητική απάντηση.
«Το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 1999, δηλαδή μόλις ανέλαβε η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, διακίνησε ακριβώς 13 εκ. δρχ. και όλο το 1998 46.251.000 δρχ. δε σας έκανε καμία εντύπωση», ρώτησε ο κ. Κούγιας και έλαβε πάλι αρνητική απάντηση.
Στη συνέχεια και προκειμένου ο κ. Κούγιας να αποδείξει πού πήγαν τα λεφτά της υπεξαίρεσης, αναφέρθηκε στα νυχτερινά μαγαζιά που είχε ο Σαξώνης στο όνομα της συζύγου του σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Μίλησε για το «Μπουμ», την «Οδό Ανθέων», την «Οδό Ανθέων» στη Χαλκιδική, το «Ημεροβίγλι» και ρώτησε την κ. Τσεμπερά εάν τα ερεύνησε όλα αυτά.
«Δεν τα ερεύνησα γιατί όλα αυτά δεν προέκυπταν ούτε από την κατάθεσή του ούτε από τη φορολογική δήλωσή του», απάντησε.
Έτσι, αναφέρθηκε στα κόστη μίας ανακαίνισης μπουζουκτσίδικου, την χωρητικότητα και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του «Μπουμ» και στις τεράστιες δαπάνες που έκανε στα μαγαζιά του, τις οποίες μάλιστα προσδιόρισε στα 4 εκ. ευρώ!
«Κάθε καμαρίνι είχε τζακούζι, όπως και το γραφείο του. Ήταν το πιο αξιόλογο μαγαζί που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Στους τραγουδιστές, ανάμεσά τους όλα τα ονόματα, Γονίδης, Βίση, Ρουβάς, (είμαι δικηγόρος τους, σας θυμίζω), έδινε 12.000 – 30.000 το νυχτοκάματο. Είχε και δεύτερο μαγαζί δίπλα, που έφερνε δευτεροκλασάτους καλλιτέχνες», είπε ο κ. Κούγιας για να αποδείξει, όπως είπε, ότι ο Σαξώνης είχε διαθέσει όλα τα ποσά που υπεξαιρούσε στα μαγαζιά του και δεν έδωσε ούτε δραχμή στον οποιοδήποτε, όπως ισχυρίζεται.
Στο αίτημα του (για το οποίο το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε), ο κ. Κούγιας ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του «Μπουμ» για να αναζητηθεί η πραγματική εικόνα, που είναι ότι ο Σαξώνης έχανε τεράστια ποσά τα οποία προέρχονταν από την υπεξαίρεση.
Ο Παν. Σαξώνης παραδέχθηκε ότι διατηρούσε νυχτερινό κέντρο στην περιοχή Ποσειδωνίου, στην περιοχή αεροδρομίου και ότι ήταν υπεύθυνος, έναντι αμοιβής, στο «Μπουμ» και το «Σαξές» όπου όμως είχε και μέρος των μετοχών.  


Νωρίτερα ο κ. Κούγιας ξέσπασε για τα λάθη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε λέγοντας:


"Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν παράνομη. Έγινε στήσιμο σε βάρος του Λεμούσια και του Παπαγεωργόπουλου".
Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση όταν ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι διενεργείτε Προκαταρκτική για τις ευθύνες της κ. Τσεμπερά, κάτι το οποίο αρχικά η κ. Τσεμπερά αρνήθηκα αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε. 
- (Κούγιας): Στην κατάθεση του ο Σαξώνης λέει ότι δεν έχει πάρει μετρητά; Θυμάστε;
- (Τσεμπερά): Δε θυμάμαι.       
- Το διαβάζω. (Διαβάζει την κατάθεση), «Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ χρήματα κρατήσεων».
Διεξάγεται τώρα Προκαταρκτική Έρευνα σε βάρος σας;
- Όχι, και να μου την βρείτε τώρα.
- Πότε καταθέσατε τελευταία φορά σε Πταισματοδίκη;
- Α, για την Προκαταρκτική λέτε, ναι, κατάθεσα για μία έρευνα.
- Έχω στα χέρια μου μία κατάθεση σας στις 20.1
- Έδωσα διευκρινίσεις στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.
- Για ποιο θέμα;
- (Πρόεδρος): Μην απαντάτε.
- Είναι αυτή η υπογραφή σας
- Πώς πάρθηκε αυτό; Να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Διαφθοράς. Αυτό είναι σε βάρος μου; Να το πείτε εάν είναι σε βάρος μου…
- Θα δούμε πού θα καταλήξει η υπόθεση.
- Πού το βρήκατε;
- Μου το έφερε άγνωστος στο ξενοδοχείο μου.

(Ο Πρόεδρος διαβάζει την κατάθεση): Διατυπώνεται  ερώτηση γιατί δεν εντοπίσθηκαν ευθύνες των εφοριακών που έδιναν φορολογική ενημερότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι ενημερότητες, φέρεται να απαντά η κ. Τσεμπερά, χορηγήθηκαν από «κανονικούς» υπαλλήλους της Εφορίας και όχι από Stagiers. Αυτά λειτούργησαν ως άλοθι για τη μη διενέργεια κανονικού φορολογικού ελέγχου. Επομένως η χορήγηση τους διευκόλυνε την υπεξαίρεση. Η συνεδρίαση διεκόπηση για τη 1 μ.μ.

ΧΕΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη