27 Ιαν 2014

ΜΑΖΙ τα …ΦΑΓΑΝΕ !!

του Βλάση Γωγούση
Σήμερα παιδιά μου , θα σας πω μιαν ιστορία αληθινή, αλλά χωρίς ονοματεπώνυμα,
Μια φορά κι` έναν καιρό , που λέτε αγαπημένοι μου, όταν ήμουνα...
γενικός Αρχίατρος σ`έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό με έδρα την Αθήνα , έδωσα 2.000 δραχμές- όπως και άλλοι 1500 (περίπου ) υπάλληλοι - για να δοθούν σε έναν δικηγόρο – εργατολόγο ( τον βλέπετε συχνά στις τηλεοράσεις .....αναβαθμισμένο σε βουλευτή ! ) , ο οποίος κατά δήλωσή του, θα κατόρθωνε - είτε δικαστικώς είτε δια…..άλλης οδού - να μας αποδοθεί ένα σημαντικό επίδομα από την Επιχείρηση που ενώ το δικαιούμασταν δεν μας το έδιναν !.
1500 υπάλληλοι επί 2.000 δραχμές μας έκανε 3.000.000 δραχμές, !!

Να μην σας τα πολυλογώ , σε κανένα μήνα περίπου, μας ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση κερδήθηκε κατόπιν ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ με την τότε Διοίκηση της Επιχείρησης και κατά συνέπειαν , ο περί ου διακεκριμένος δικηγόρος - εργατολόγος … τσέπωσε το χρήμα !
Έλα όμως που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη !
Λίγες μέρες αργότερα έρχεται στο γραφείο μου ένας αρχισυνδικαλιστής των συνταξιούχων της Επιχείρησης και μου λέει:
«Κύριε Αρχίατρε , σας δίνω ακριβή αντίγραφα 3 επιταγών αξίας 1.000.000 εκάστης, προϊόν του προαναφερθέντος….εράνου.
Σας γνωρίζω , επίσης, συνέχισε ο αρχισυνδικαλιστής , ότι η συλλογή των διχίλιαρων άρχισε αφού πρώτα το θέμα του διεκδικούμενου επιδόματος ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ - ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΘΕΙ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!».
Η μία επιταγή είχε εκδοθεί , αγαπητοί αναγνώστες μου , στο όνομα του περί ου δικηγόρου - εργατολόγου , η άλλη επ`ονόματι ενός ανωτάτου υπαλλήλου - συνδικαλιστή της Επιχείρησης ( τον βλέπετε κι`αυτόν συχνά εδώ και πολύν καιρό στις τηλεοράσεις να ¨κόπτεται υπέρ των δικαίων του …Λαού - )
και η τρίτη στα χέρια ενός ανωτάτου συνδικαλιστή των συνταξιούχων - αυτόν που , κυρίως, ήθελε να εκδικηθεί ο….«καρφωτής» - και ο οποίος , βρίσκεται από ετών έγκλειστος στις φυλακές , κατηγορούμενος για βιασμό ….. επτάχρονου ανηλίκου !!!
Παρουσίαστηκα την επομένη και ανέφερα το περιστατικό στον Πρόεδρο της Επιχείρησης
« Αλληλοσπαραγμοί μεταξύ συνδικαλιστών - μου είπε- δεν με αφορά» .
¨Όμορφος κόσμος ηθικά κι` αγγελικά πλασμένος είπα εγώ και ...πέταξα τις επιταγές στον κάλαθο των αχρήστων .

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Το περιστατικό είναι ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟ , το ξαναθυμήθηκα σήμερα , βλέποντας στην τηλεόραση τα δύο …λαμόγια να προσπαθούν να μας….σώσουν !
Όποιος διαβάζει το παρόν άρθρο και υπηρετούσε την εποχή εκείνη στην Επιχείρηση , καταλαβαίνει ΑΜΕΣΩΣ για ποια πρόσωπα πρόκειται , αν τολμήσει ας τα δημοσιοποιήσει !
Εγώ πάντως δεν τολμώ να τα αποκαλύψω λόγω ελλείψεως εγγράφων αποδείξεων { = των τριών επιταγών- που πέταξα ο παλιο ……, μπίπ , που νάξερα να τις κρατούσα ο… ( ξανά) μπιπ ! }.
Γιατί φυλακή, ΔΕΝ ξαναπάω , φίλοι μου.

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη