28 Φεβ 2014

Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. κ Κώστας Καραγκούνης και Βασίλης Κικίλιας μετά την εκδήλωση της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Κύπρου- ΗΠΑ- Ισραήλ εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο τύπου:  

Μια ισχυρή συμμαχία για την προώθηση της ευημερίας και της ανάπτυξης στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου, δημιουργεί η Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας- Κύπρου -ΗΠΑ – Ισραήλ. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμερικανικό Κογκρέσο με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου έτους από την σύσταση της Επιτροπής Φιλίας των τεσσάρων χωρών, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια πλειάδα ενεργειών, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα απέσπασε τα εύσημα των ομιλούντων για την σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρει στη νοτιανατολική Μεσόγειο.        
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου,   οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνη και Βασίλης Κικίλιας, πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπρόσωποι εβραϊκών οργανώσεων καθώς και του Hellenic American Leaders Council.
Στην ατζέντα των συζητήσεων και των ομιλιών, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ  ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για  θέματα ασφαλείας, ενέργειας, τουρισμού, άμυνας και τεχνολογίας, ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Αμερικανοισραηλινής Φιλίας κ Ted Duetch αποδέχτηκε την πρόταση των δύο ελλήνων βουλευτών  προκειμένου η επιτροπή να διευρυνθεί με μέλη από τα κοινοβούλια της Ελλάδας του Ισραήλ και της Κύπρου για να ενδυναμωθεί η προσπάθεια που γίνεται για την ασφάλεια, την ευημερία και την ανάπτυξη σε μια ταραγμένη περιοχή, όπως είναι η λεκάνη της νοτιανατολικής Μεσογείου. Από την πλευρά τους οι δύο έλληνες βουλευτές ανέφεραν στους συνομιλητές πως τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν την επηρέασαν στο να είναι σταθερή στις συμμαχίες της, στις αξίες της Δημοκρατίας και της Ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών. Ταυτόχρονα όμως ζήτησαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις για έμπρακτη και σταθερή βοήθεια προς την Ελλάδα στη μάχη που δίνει ο Ελληνικός Λαός. Τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου με προεξέχοντες τους Gus Bilirakis και Ted Duetch μίλησαν με θερμά λόγια για την Ελλάδα ως σύμμαχο των HΠΑ και εταίρου που προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά στην περιοχή. O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Ελληνοισραηλινής Φιλίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο Κογκρέσο τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ, τα οφέλη που θα προκύψουν για τις συγκεκριμένες χώρες αλλά και για την σταθερότητα που μπορούν να προωθήσουν στην περιοχή.  
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Gus Bilirakis ( μέλος του Κογκρέσου -επικεφαλής της επιτροπής της Ελληνοαμερικανικής φιλίας), Ted Duetch ( μέλος του Κογκρέσου -επικεφαλής της επιτροπής της Αμερικανοισραιλινής φιλίας -Aνώτερος Δημοκρατικός της υποεπιτροπής Μέσης Ανατολής Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων), Ilyana Ros-Lehtinen (μέλος του Κογκρέσου-  πρώην Πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων. Πρόεδρος της υποεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή, Eliot Engel (μέλος του Κογκρέσου - Aνώτερος Δημοκρατικός της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων),  John Sarbanes (μέλος του Κογκρέσου), Dina Titus (μέλος του Κογκρέσου), Brad Schneider (μέλος του Κογκρέσου -Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων), David Cicilline (μέλος του Κογκρέσου Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων), Trent Franks(μέλος του Κογκρέσου- Επιτροπή Ελευθερίας διεθνής θρησκείας), Joe Kennedy (Μέλος του Κογκρέσου-  Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων - γιος του Ted Kennedy), Mario Diaz-Balart (μέλος του Κογκρέσου), Tony Cardenas (μέλος του Κογκρέσου).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη