28 Φεβ 2014

Δεν μ’ αφήνουνε ν’ αγιάσω, θέλουν να χρυσαυγιάσω

Διάβασα το εξ 190 σελίδων έγγραφο-πόρισμα των ειδικών εφετών-ανακριτριών για τη Χρυσή Αυγή, με το οποίο ζητούν την άρση της ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματος. Μελέτησα με προσοχή τα παρατιθέμενα αποσπάσματα των καταθέσεων
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Εκατοστή πεντηκοστή δεύτερη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή τεσσαρακοστή τέταρτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ενενηκοστή τρίτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Διάβασα το εξ 190 σελίδων έγγραφο-πόρισμα των ειδικών εφετών-ανακριτριών για τη Χρυσή Αυγή, με το οποίο ζητούν την άρση της ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματος. Μελέτησα με προσοχή τα παρατιθέμενα αποσπάσματα των καταθέσεων του κ. Δραγασάκη, της θυγατέρας τού Φωτίγκου, δημοτικής συμβούλου των Αθηνών με ειδίκευση στην προστασία των λαθρομεταναστών, της κ. Πιπιλή, της κ. Βούλτεψη, του κ. Ρήγα, του κ. Λυκούδη, του κ. Τατσόπουλου, της κ. Κανέλλη, του κ. Παφίλη. Όλοι συνέκλιναν σε ένα πράγμα: οι βουλευτές της ΧΑ εισέρχονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας συντεταγμένοι με στρατιωτική πειθαρχία, φορούσαν ενοχλητικά άρβυλα, έλεγαν ό,τι είχαν να πουν βρίζοντας και αποχωρούσαν πάντοτε συντεταγμένοι αρνούμενοι να ακούσουν οποιονδήποτε άλλο βουλευτή αγορεύοντα. Σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση πρέπει να έχει περιέλθει ο βουλευτής Μπούκουρας, εις βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί συντριπτικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το βράδυ των εκλογών της 06.05.2012 τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος στον Δήμαρχο Νεμέας και του είπε [βλ. κατάθεση δημάρχου στη σελίδα 73 του πορίσματος]: «Βουλευτής Κορινθίας Χρυσής Αυγής Μπούκουρας Ευστάθιος. Από ‘δω και πέρα είσαι υφιστάμενός μου».

Κανείς δεν είπε, αν και είναι πασίδηλο, άρα αυτεπαγγέλτως ληπτέον υπόψη, ότι 99 στις 100 φορές η αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι άδεια και ο αγορητής μιλάει εν κενώ, ότι όσοι και αν βρίσκονται στην αίθουσα αδιαφορούν για ό,τι λέει ο από του βήματος αναγιγνώσκων κακογραμμένη έκθεση ιδεών, πως οι περισσότεροι νόμοι ψηφίζονται με την παρουσία 3 βουλευτών τις πρώτες πρωινές ώρες, πως όποτε χρειαστεί ονομαστική ψηφοφορία όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί εισέρχονται συντεταγμένα και ψηφίζουν με στρατιωτική πειθαρχία «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» ή «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» ή «ΛΙΓΟ ΑΠ’ ΟΛΑ» ή «ΠΑΡΩΝ» ή «ΠΑΡΩΝ-ΑΠΩΝ» ή «ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΟΧΙ» ή «ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ», ότι η μυστική ψηφοφορία έχει στην ουσία καταργηθεί για χάρη της Δημοκρατίας, ότι όποιο στρατιωτάκι απειθαρχήσει διαγράφεται από τον λόχο και άλλα πολλά.

Εκείνο, όμως, που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ένα απόσπασμα του πορίσματος που δίνει τον ορισμό της δημόσιας τάξης ως του έννομου αγαθού που προστατεύεται με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης.
Είναι δε «δημόσια τάξη η κατάσταση γαλήνης, ηρεμίας, ειρήνης και ευταξίας στην κοινωνία ενός κράτους και ειδικότερα η κατάσταση, στην οποία προσβάλλονται με βλάβη ή διακινδύνευση τα από αυτήν επιλεγόμενα ως προστατευόμενα έννομα αγαθά του κοινωνικού συνόλου ως αποτέλεσμα της ύπαρξης ρυθμιστικής έννομης τάξης, η οποία απειλεί και επιβάλλει κυρώσεις κατά των παραβατών κανόνων δικαίου, με σκοπό να διατηρούνται αλώβητα τα ατομικά, κοινωνικά ή συλλογικά και κρατικά έννομα αγαθά. Χωρίς τις ανωτέρω ποινικές διατάξεις θα έμεναν εκτός του ποινικού ελέγχου επικίνδυνες δραστηριότητες, οι οποίες ως εκ της φύσεως ή του συναφούς πλαισίου τους προσβάλλουν σοβαρά τη χώρα, όταν οι δράστες τις διαπράττουν με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να εξαναγκάσουν αδικαιολόγητα τις Δημόσιες Αρχές να εκτελέσουν οποιαδήποτε πράξη ή να απόσχουν από την εκτέλεσή της ή να αποσταθεροποιήσουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας».

Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και το ματαξαναδιάβαζα το απόσπασμα και δεν το χόρταινα. Νάτο ρε το κατηγορητήριο εναντίον του εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικού συμπλέγματος. Έτοιμο. Τί δεν έχουν διασαλεύσει τα τομάρια που μας κυβερνούν από όλα αυτά που αναφέρονται στον ορισμό της δημόσιας τάξης;

Ιδιαίτερη, πάντως, αίσθηση μου προκάλεσε μία παραπομπή [σελίς 10 του πορίσματος] σε μελέτη των καθηγητών του Πανεπιστημίου Χ. Σατλάνη-Λ. Μαργαρίτη με θέμα «Είναι δυνατή η θεώρηση ενός πολιτικού κόμματος ή μίας πολιτικής οργάνωσης ως εγκληματικής οργάνωσης;» για να στηριχθεί η θέση των κ.κ. ανακριτριών ότι «ο Έλληνας ποινικός δικαστής δικαιούται να αποδώσει την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης αυτής σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι αποτελούν την ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί κατ’ επίφαση ως πολιτικό κόμμα».

Τη θυμήθηκα αυτή τη μελέτη, επειδή την είχα διαβάσει σε ανύποπτο χρόνο και μου είχε προξενήσει εντύπωση το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον των δύο καθηγητών που καταπιάστηκαν τούτη την εποχή με το συγκεκριμένο θέμα και κατέληξαν, αντλώντας επιχειρήματα από τη γερμανική νομολογία, με μία μελέτη ΕΞΗ [6] σελίδων στο ίδιο συμπέρασμα με τις κ.κ. ανακρίτριες. Ανέτρεξα στα κιτάπια μου και διαπίστωσα ότι η μελέτη είχε δημοσιευθεί στο τεύχος Αυγούστου –Σεπτεμβρίου 2013 του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη» που είχε φτάσει στο γραφείο μου την 05.11.2013. Άρα, η μελέτη είχε γραφεί αρκετό διάστημα πριν από το πόρισμα και αρκετός χρόνος είχε περάσει από την εκτύπωση και διανομή του τεύχους, όπου δημοσιεύθηκε. Εξ άλλου, την 28.09.2013 είχε συλληφθεί η ηγεσία της ΧΑ. Κοίτα ρε κάτι σατανικές συμπτώσεις μονολόγησα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Πώς όμως να χρυσαυγιάσω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των δημοκρατόρων, όταν διαβάζω κάτι σαν αυτά http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2014/02/blog-post_450.html όλως ενδεικτικώς;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη