27 Μαρ 2014

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση Ιωαννίδη

- Αναλυτικό φωτορεπορτάζ.
- Ο "Ξανθός", ανθρώπινος και χαλαρός, έδωσε τις βασικές γραμμές της πολιτικής του.
- Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
- Τα βασικά σημεία της ομιλίας του












































Μεγαλειώδης συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Ιωαννίδη

Τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να διεκδικήσει από τη θέση του περιφερειάρχη όσο το δυνατόν περισσότερα για την Κεντρική Μακεδονία και να επιβάλει τις λύσεις που χρειάζεται ο τόπος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εξέφρασε την Τετάρτη το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Στα εγκαίνια, τα οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής Έλενα Ράπτη, ο πρώην υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην υφυπουργός Τάσος Σπηλιόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, πολλοί δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και όλοι οι υποψήφιοι αντιδήμαρχοι του συνδυασμού.
Στην ομιλία του μπροστά σε πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το δρόμο έξω από το εκλογικό κέντρο, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι τις τελευταίες τριάντα μέρες, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, έχει γυρίσει όλη την Κεντρική Μακεδονία, έχει συνομιλήσει με τους κατοίκους και έχει γίνει αποδέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τη λιτότητα που βίαια επιβλήθηκε στη χώρα. «Το εντονότερο όμως που βλέπει κανείς περιδιαβαίνοντας την Κεντρική Μακεδονία, είναι οι μοναδικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας και οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης», σημείωσε, και απαρίθμησε τους τομείς που μπορούν να βγάλουν τον τόπο από την κρίση: τουρισμός, αγροτική οικονομία, ορυκτός πλούτος, κτηνοτροφία, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, βιομηχανία, παροχή υπηρεσιών και αρχαιολογικοί θησαυροί.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η διεκδίκηση. «Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Το στοιχείο που κάνει τα πάντα να κινούνται είναι η διεκδίκηση. Και εδώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι καταλληλότεροι για να κάνουμε τη δουλειά», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, και σημείωσε: «Ο πολίτης πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο ικανότερος, ο πιο δυναμικός και ο πλέον αποφασισμένος άνθρωπος να διεκδικήσει για την περιοχή μας. Να σχεδιάσει λύσεις και με πολιτικό θάρρος και θράσος να τις επιβάλει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».
Για αυτό το λόγο, όπως επισήμανε, έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας ένας άνθρωπος «με μπόλικα ένσημα από τον αγώνα της ζωής. Ένας άνθρωπος που δεν τα βάζει κάτω και που δεν τα παρατά. Που δεν συμβιβάζεται. Που δεν κουράζεται να αγωνίζεται. Που δεν κληρονόμησε τίποτε. Που δεν του χαρίστηκε το παραμικρό. Που δεν θα διστάσει να χτυπήσει, εκεί που πρέπει, όταν θα πρέπει, τη γροθιά στο τραπέζι. Που θα συγκρουστεί, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Που θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και που στο τέλος, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μείνει με πείσμα και πάθος αφιερωμένος στο στόχο: να κερδίσει για την Περιφέρεια όσο το δυνατόν περισσότερα».
Ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνισε ακόμα ότι δεν πηγαίνει στην Περιφέρεια για να εγκαινιάζει δρόμους και πλατείες για να προβάλλεται από τα ΜΜΕ. Αντιθέτως, θέλει να προσφέρει «ουσιαστικά» στην πατρίδα του, την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα ουσιαστική προσφορά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο: με τη συμβολή της Περιφέρειας ώστε να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, «για να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό όπως οι παππούδες τους».
Αυτό, όπως τόνισε, μπορεί σήμερα να ακούγεται ως εύκολη υπόσχεση και να μοιάζει εγχείρημα ουτοπικό. Βεβαίωσε ωστόσο, ότι μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με τη διοχέτευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη σωστή κατεύθυνση, στους τομείς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, που στην Κεντρική Μακεδονία είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός. «Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη του συνδυασμού. Θα πετύχουμε. Και θα κάνουμε την Περιφέρεια πρωταθλήτρια! Θα κάνουμε τη Μακεδονία πρωταθλήτρια!» δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο κ. Ιωαννίδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη