5 Μαρ 2014

Οργή του ΚΚΕ για το πρόστιμο που τους έβαλε ο Μπουτάρης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις αφίσες που προπαγάνδιζαν το...
39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή εξομοιώνοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή και το ΚΚΕ με τις διάφορες επιχειρήσεις, δηλαδή, την εμπορική- διαφημιστική αφίσα με την πολιτική- κοινωνική δραστηριότητα.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή Είναι θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες και αποτελεί κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 40 χρόνια προβάλλοντας μια ποιοτική πολιτιστική πρόταση κόντρα στην υποκουλτούρα που καλλιεργείται και προωθείται από διάφορους μηχανισμούς χειραγώγησης της συνείδησης.
Όλα αυτά τα ξέρει η διοίκηση του κ. Μπουτάρη. Στόχος τους είναι να περιορίσουν την ελεύθερη έκφραση, να τρομοκρατήσουν το λαό, να σωπάσουν όποια φωνή αντιτάσσεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους.
Γι’ αυτό η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα αντιλαϊκά μέτρα και τις κατευθύνσεις της ΕΕ στην τοπική διοίκηση, που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που απαξιώνει τομείς των υπηρεσιών του Δήμου για να τις παραχωρήσει σε ιδιώτες, που έκανε ολοκληρωτική ανάθεση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε εργολάβους, που εμπορευματοποίησε της κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που προχώρησε στο χαράτσωμα των δημοτών, τώρα προσπαθεί να επιβάλει και το φίμωμα όσων αντιδρούν.
Τέτοιες κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές.
Ο λαός της Θεσσαλονίκης να δώσει την απάντηση του «μαυρίζοντας» την παράταξη του κ. Μπουτάρη αλλά και όσων υποστηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ δίνοντας τη ψήφο του στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή.

Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε."


Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ζιώγα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Δελή επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Δήμου Θεσσαλονίκης στη Μαρτίου καθώς και τα γραφεία της Διοίκησής του στην οδό Αγγελάκη.
Στις παρεμβάσεις και τις συζητήσεις τους με τους εργαζόμενους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν τον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης του Μάη και το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης (Δήμοι – Περιφέρειες) ως κρατικού μηχανισμού που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική και κινείται στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ.
Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στο Δήμο Θεσσαλονίκης από τη διοίκηση Μπουτάρη οδηγεί στην απαξίωση και τη συρρίκνωση των τεχνικών δημοτικών υπηρεσιών πριμοδοτώντας ταυτόχρονα τους ποικιλώνυμους εργολάβους που αναλαμβάνουν επίσημα την υλοποίηση του 97%(!) των τεχνικών έργων του Δήμου.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και η επικείμενη μετεγκατάσταση και συγκέντρωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου από ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε ενοικιαζόμενο κτήριο αμφίβολης καταλληλότητας στα Κωνσταντινοπολίτικα (6.000 € το μηνιαίο ενοίκιο!) χωρίς μάλιστα την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.
Αυτή είναι και η αιτία της φορομπηχτικής πολιτικής και της μετατροπής του Δήμου σε επιχείρηση από τη διοίκηση Μπουτάρη κάτι με το οποίο συμφωνούν όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που κινούνται στις ράγες του ευρωμονόδρομου.
Η ουσιαστική καταδίκη αυτής της πολιτικής περνάει μέσα και από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής προοπτικής

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη