11 Απρ 2014

Ξέρετε πώς λέγεται ο κυβερνήτης του Ρωσικού ιστιοφόρου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη;

Το διάσημο ιστιοφόρο MIR (Ειρήνη) έχει πάρει μέρος σε πολλούς διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες «tall ships regatta», μετρά ...
πολλές νίκες και, βέβαια, έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες ναυτικούς δοκίμους από όλο τον κόσμο.

Επίσκεψη του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θάλασσας στο ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Mir», του Κρατικού Πανεπιστημίου Θαλάσσιας και Ποτάμιας Ναυσιπλοΐας «Ναύαρχος Μακάροφ», της Αγίας Πετρούπολης.

Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2014. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Α.Θ., κ.κ. Αλκιβιάδης Γρηγοριάδης, Στέφανος Μεταξιώτης και Δημήτρης Πετράς συναντήθηκαν την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 με τον κυβερνήτη του ρωσικού εκπαιδευτικού ιστιοφόρου σκάφους «MIR» του Κρατικού Πανεπιστημίου Θαλάσσιας και Ποτάμιας Ναυσιπλοΐας «Ναύαρχος Μακάροφ», της Αγίας Πετρούπολης, Αντρέι Βαλεντίνοβιτς Ορλώφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο τρικάταρτο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο φιλοξενήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του θεματικού ταξιδιού «Δόξα στο Ρωσικό Ναυτικό», το οποίο είναι αφιερωμένο στην 300η επέτειο της ναυμαχίας στο ακρωτήριο Gangut, υπό τις εντολές του Πέτρου του Πρώτου, επί του Στόλου της Σουηδίας, την πρώτη νίκη στην ιστορία του ρωσικού στόλου.

Το διάσημο ιστιοφόρο έχει πάρει μέρος σε πολλούς διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες «tall ships regatta», μετρά πολλές νίκες και, βέβαια, έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες ναυτικούς δοκίμους από όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Α.Θ. ξεναγήθηκαν στο MIR, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και σημαίες και προσκάλεσαν τους δοκίμους του ιστορικού Πανεπιστημίου να αγωνιστούν με το ιδιόκτητο αγωνιστικό ιστιοφόρο του ΝΟΑΘ, σε αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα.


- ΤΕΛΟΣ-
Σχετικά με τον ΝΟΑΘ:
Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται. Συστήθηκε με την πρωτοβουλία σαράντα επτά ανθρώπων της πόλης της Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αγωνιστικό στόλο ανοιχτής θάλασσας, αθλητές με πολλές διακρίσεις, τόσο στις ελληνικές, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα πολλά από τα μέλη του είναι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής. Ο Όμιλός μας έχει φέρει σε άμεση επαφή με τη θάλασσα περισσότερους από 1.500 απόφοιτους σχολών, φίλους και υποστηρικτές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ν.Ο.Α.Θ. αναδεικνύεται επί συναπτά έτη στους πρώτους Ομίλους σε εθνικό επίπεδο σε ποιότητα και αριθμό διεξαχθέντων αγώνων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη