23 Απρ 2014

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ; ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Του Εφραίμ Κυριζίδη*
Αυτή η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι πάνω από όλα μάχη «Φιλοσοφίας» και Μοντέλου Διοίκησης. Δεν μας απασχολεί ο κομματικός μηχανισμός των αντιπάλων, οι κυβερνητικές τροπολογίες, τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη, το αν θα πανηγυρίσει ο Βενιζέλος μια νίκη του Μπουτάρη, το αν ο εν ενεργεία Δήμαρχος καθυβρίζει και ..
μειώνει τους Δημότες του.

Αυτή η μάχη θα έπρεπε να είναι μάχη προγράμματος και θέσεων. Όμως δεν είναι. Ως κάτοικος αυτής της πόλης (Κάτοικος Τούμπας), ως μάχιμος δικηγόρος (επαγγελματική έδρα έναντι των Δικαστηρίων) και τώρα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, περπατώ από την Μαλακοπή και το Κρυονέρι μέχρι την Ξηροκρήνη, και από το Ντεπώ μέχρι την Άνω Πόλη, συναντώ καθημερινά συμπολίτες και τους ρωτώ : Έχετε δει τον Δήμαρχο της Πόλης εδώ και 4 χρόνια? Τον έχετε δει να περπατά εδώ στη γειτονιά Σας; Η απάντηση που λαμβάνω, από όλους ανεξαιρέτως, είναι ΠΟΤΕ!

Δε μπαίνουμε σε αυτήν την μάχη με συνθήματα, προκλήσεις και αθυροστομίες. Δεν φωνασκούμε ότι θα γκρεμίσουμε το Δημαρχειακό Μέγαρο, δεν αναθεματίζουμε και καταψηφίζουμε το έργο της Παραλίας, δεν καθυβρίζουμε θρησκευτικούς ηγέτες – αθλητικά σωματεία – πολιτιστικούς συλλόγους, δεν επιδιώκουμε την προβολή χωρίς ουσία.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ας την ακολουθήσουν οι άλλοι.

Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις, θετικές προτάσεις. Αναρτούμε στο διαδίκτυο (www.entaxei2014.gr) και κοινωνούμε στους συνδημότες το πρόγραμμα μας. Το κυριότερο προτείνουμε εφικτές λύσεις. Πολλές φορές και αυτονόητες, που παρέμειναν στις καλένδες.
Περπατούμε κάθε γωνιά της πόλης και με χαρά βλέπουμε τον αρχηγό μας τον Σταύρο Καλαφάτη να περπατά τα σοκάκια αυτής της πόλης και να συνομιλεί με συντοπίτες μας, χωρίς πολυάριθμες κουστωδίες. Δεν κλεινόμαστε σε γραφεία. Επιθυμούμε μια Δημοτική Αρχή, παρούσα σε κάθε γωνιά της πόλης, επιλυτή προβλημάτων κι όχι αναθεματιστή της κεντρικής διοίκησης.
Είμαστε ένας συνδυασμός με νέα πρόσωπα, επαγγελματίες καταξιωμένους, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Για αυτό είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο πλευρό του Σταύρου Καλαφάτη και στον Συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ. Γιατί κάπως έτσι σκεπτόμουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τρόπο που θα απευθυνθούμε στους συνδημότες. Χωρίς επικοινωνιακά τρικ και προκλητικές δηλώσεις.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, λοιπόν, όλοι μας φιλοσοφία και κάνουμε την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας ΕΝΤΑΞΕΙ.

*Δικηγόρος
Υπ. Δημ. Συμβουλου με τον Συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ – Σταύρος Καλαφάτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη