11 Απρ 2014

Σκίζει το λεξικό του o Μπαμπινιώτης ! Τραβάει τα μαλλιά του ο άνθρωπος!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ !
Φήμες θέλουν, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης, να σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει όρους στο λεξικό του, καθώς μετά από σύντομη παραμονή στην Θεσσαλονίκη, έκπληκτος διαπίστωσε ότι ....
κάποια επίθετα έχουν εν τέλει διαφορετική σημασία από αυτήν που είχε αποδώσει στο πόνημά του.
Κυρίως, εντυπωσιάστηκε πως μια μερίδα συμπολιτών μας, κάνει χρήση των παρακάτω επιθέτων με μια πολύ διαφορετική έννοια :

Ανεξάρτητος ή αντισυστημικός ή ακομματιστος (Επίθετο)
1. Αυτός που υποστηρίζεται από κόμμα που κυβέρνησε ένα κράτος για 30 χρόνια (π.χ. ΠΑΣΟΚ) αλλά και τα παρακλάδια του (π.χ. ΔΗΜΑΡ – Στέφανος Μάνος).
2. Αυτός που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, τον διορίζει ο Υπουργός Πολιτισμού Πρόεδρο σε άλλο Νομικό Πρόσωπο (π.χ. Φεστιβαλ Κινηματογράφου κ.α.)
3. Αυτός που ενώ δεν μπορεί να θέσει υποψήφιος σύμφωνα με το Νόμο, σε μία ώρα η Κυβέρνηση ψηφίζει φωτογραφική τροπολογία υπέρ του.
4. Αυτός που δηλώνει ότι αν κερδίσει μια μάχη, αυτός που δικαιούται να πανηγυρίσει είναι ο Αρχηγός κόμματος που κυβέρνησε επί 30 χρόνια (π.χ. ΠΑΣΟΚ)
5. Αυτός που θέτει υποψήφιο με τον συνδυασμό του τον Πρόεδρο της κομματικής Οργάνωσης αυτών που κυβέρνησαν επί 30 χρόνια (π.χ. τον Πρόεδρο της Κομματικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης)
6. Αυτός που ενώ τη μια κατεβαίνει με Συνδυασμό Κόμματος (π.χ. ΚΚΕ), την επομένη υπογράφει ιδρυτική διακήρυξη άλλου κόμματος (π.χ. Δράση – Στέφανος Μάνος), την επομένη στηρίζεται και στηρίζει άλλο κόμμα (π.χ. ΔΗΜΑΡ), την επομένη γίνεται ο προστατευόμενος άλλου κόμματος εξουσία (π.χ. ΠΑΣΟΚ), την επομένη λέει ότι δικαιούται να πανηγυρίσει με την νίκη του αρχηγός κόμματος (π.χ. Βενιζέλος). Προσοχή απαραίτητη προυπόθεση για να χρησιμοποιηθούν σωστά οι όροι, είναι ο χρήστης να τα κάνει όλα αυτά μέχρι να εκλεγεί Δήμαρχος και ακριβώς την επόμενη ημέρα στις δημόσιες τοποθετήσεις του, να χρησιμοποιεί μόνο τα εν λόγω επίθετα.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με Δημάρχους, Δημοτικές Ομάδες, Δημοτικούς Συμβούλους ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

Εφραίμ Κυριζίδης
Δικηγόρος
 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ - Σταύρος Καλαφάτης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη