23 Μαΐ 2014

Επιστολή στήριξης του Θ. Ζαγοράκη, από τον κ.Γκροζούδη του Αριστοτέλειου Κολλεγίου

Ανοιχτή επιστολή από τον εκπαιδευτικό Καριοφύλλη Γκροζούδη


Αγαπητοί φίλοι,

Θλίβομαι βαθύτατα όταν διαβάζω την επιστολή- λίβελο από μερίδα φίλων θεωρητικά του ΠΑΟΚ που αποκαλούν με ακατανόμαστες ύβρεις έναν εξαίρετο αρχηγό, έναν άνθρωπο που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από το τέλμα και έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα στο μυαλό μου έρχονται κάποια παραδείγματα, τα οποία θα σας αναφέρω, για το πώς ενεργεί το αντίπαλο δέος, ο Ολυμπιακός, των συγκεκριμένων ‘φίλων’, που καλό είναι να το αφουγκραστούν. Φαίνεται έτσι ο τρόπος που λειτουργεί, σε αντιπαραβολή με τη μίζερη και αδελφοκτόνο πολλές φορές νοοτροπία των φίλων του ΠΑΟΚ και γενικότερα των Βορειοελλαδιτών, έναντι των Νοτίων και των φίλων της Αθήνας.

Παράδειγμα πρώτο: πριν από λίγες μέρες απεβίωσε ο κ. Νταϊφάς και όπως πραγματικά του άξιζε του αποδόθηκαν δόξες και τιμές από την οικογένεια του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Πριν από λίγους μήνες,αντιθέτως, στην κηδεία του κ. Βουλινού, ή και πριν μερικά χρόνια του κύριου Δεδέογλου, πρώην προέδρων του ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν παραβρέθηκε καν ο επίσημος ΠΑΟΚ και ίσως μόνο ελάχιστοι φίλοι του ΠΑΟΚ .

Παράδειγμα δεύτερο: ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης στηρίζεται, καλύπτεται από επώνυμους φίλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο και μεγαλουργεί επιχειρηματικά, ενώ αντίθετα οι κατά καιρούς χρηματίσαντες πρόεδροι του ΠΑΟΚ (βλ. Μπατατούδης) διώκονται και επιχειρηματικά και προσωπικά με πρώτους καταγγέλλοντες ‘φίλους’ μόνο κατ όνομα του ΠΑΟΚ.

Παράδειγμα τρίτο: ο κ. Μαρινάκης κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και συσπειρώνει τους φιλάθλους προς όφελος της πόλης της ομάδας του, ενώ αντίθετα ο κύριος Ζαγοράκης κατεβαίνει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής και λιθοβολείται από την ίδια την οικογένεια του ΠΑΟΚ και κατά τα άλλα φίλους του ΠΑΟΚ.

Πιστεύοντας, λοιπόν, ότι απηχώ την ευρύτερη φίλαθλη οικογένεια θεωρώ καταρχήν άδικο για τον Θοδωρή Ζαγοράκη να τον περιορίζουμε μόνο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ , αφού είναι μεν αξιαγάπητος στην Βόρεια Ελλάδα, ανήκει όμως και αξίζει και την αγάπη όλης της φίλαθλης Ελλάδας. Οι χαρές που μας χάρισε ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας θα κάνουν πολύ καιρό να τις ξαναζήσουν οι Έλληνες, αφού δεν ήταν μόνο αθλητικό κατόρθωμα αλλά μια Εθνική Αναγέννηση για όλους μας. Δεν ξέρω και ούτε θέλω με την επιστολή αυτή να κάνω πολιτική σπέκουλα στο Θοδωρή Ζαγοράκη. Θεωρώ, όμως, ότι αξίζει την αγάπη και το σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως αν είναι φίλαθλοι συγκεκριμένου αθλητικού συλλόγου ή ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, διότι τα είδωλα και τα ιδεώδη δεν πρέπει να γκρεμίζονται και να καταπατώνται. Πολύ περισσότερο δε, δεν πρέπει να βάλλονται από φίλια και ενδοοικογενειακά πυρά, γι’ αυτό και πιστεύω ότι κανείς από την οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν θα ρίξει την πέτρα του αναθέματος στον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά αντίθετα θα τον συντροφεύει η αγάπη και ο σεβασμός όλων μας. Ακόμα και αν υπάρχουν εξαίρετα βιογραφικά περισπούδαστων υποψηφίων, η κοινωνία και η πολιτεία έχει ανάγκη όχι μόνο από αυτά (αν και είδαμε που μας οδήγησαν οι περισπούδαστοι καθηγητές της πολιτικής) αλλά από ανθρώπους που ξέρουν να αγωνίζονται, να μάχονται ,να απαιτούν, να διεκδικούν αυτό που τους αξίζει, να κερδίζουν και να μοιράζονται τη νίκη τους όπως έμπρακτα έχει αποδείξει ο Θοδωρής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Αγαπητέ Θοδωρή Ζαγοράκη προχώρα και να ξέρεις ότι στην οικογένεια των φιλάθλων όλης της Ελλάδας και ειδικά του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, σε αγαπάμε και σε τιμάμε όλοι!

Με τις θερμότερες ευχές για την επιτυχία του αρχηγού

Καριοφύλλης Γκροζούδης

Εκπαιδευτικός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη