16 Μαΐ 2014

Eurodebate2014: Ποιον ανέδειξαν "νικητή" τα social media

Το βράδυ της 15ης Μαΐου, διεξήχθη το πρώτο debate παρουσία όλων των υποψηφίων για την προεδρία της Commission και τα social media και στην Ελλάδα, πήραν φωτιά.




Πέντε οι υποψήφιοι, ένας εκ των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας, που όπως θα δούμε στη συνέχεια, φυσικά πρωταγωνίστησε στις αναφορές από Ελλάδα. Σήμερα, κάνουμε ένα συγκριτικό όσον αφορά αποκλειστικά το πλήθος των αναφορών των πέντε υποψηφίων στα social media και γενικότερα στο ελληνικό internet και σας το παρουσιάζουμε.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω γράφημα, τα λόγια είναι περιττά. Στις αναφορές είναι πρώτος ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ να ακολουθεί, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Σουλτς και τον Φέρχοφσταντ, αντίστοιχα. Τελευταία, η μοναδική γυναίκα της τηλεμαχίας, υποψήφια των Οικολόγων, Σκα Κέλερ.

Οι αναφορές ανά ώρα μεταξύ των υποψηφίων κυμάνθηκαν ως εξής:

Γενικά, όπως σε όλα τα γεγονότα που μεταδίδονται live από την τηλεόραση, οι περισσότερες αναφορές έγιναν στο twitter (αριστερό γράφημα) ενώ δεξιά βλέπουμε πώς μοιράζονται οι αναφορές για τον κάθε υποψήφιο στο κάθε μέσο.

Από γενικά, τον όγκο των αναφορών στο ελληνικό internet, βλέπουμε ότι ο Τσίπρας έχει σχεδόν τόσες αναφορές όσες όλοι οι άλλοι υποψήφιοι μαζί.

Εδώ, μπορούμε να δούμε γενικά τις ηλικίες, που συζήτησαν περισσότερο για τον κάθε υποψήφιο, καθώς και το αίσθημα (αρνητικό-θετικό) για τον καθένα, που προκύπτει βάσει των αναφορών.

Για το χρονικό διάστημα 15 Μαΐου έως το μεσημέρι της 16ης Μαΐου, οι συνολικές αναφορές για το debate έχουν αγγίξει τις 26.000, με το αποκορύφωμα να σημειώνεται στις 11μμ της 15/5 (6.800+ αναφορές).

Τέλος, τα hashtags - και ιδίως το #TellEUROPE - μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει άνω των 10.000 αναφορών με αποκορύφωμα την έναρξη του debate με σχεδόν 4.500 αναφορές.

___________________________________________________________________________________________________________________

Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί, αναλυθεί και επεξεργαστεί με το Monitor.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη