16 Ιουλ 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ η…….ΜΠΑΝΙΕΡΑ του ΣΠΙΤΙΟΥ σας !!

( ή ΟΔΗΓΙΕΣ προς …………..ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ !!).
του Δρ. Βλάση Γωγούση

Δεν το ξέρατε έ;;;;,το ξέρουν όμως – και τρέμουν όταν το θυμούνται - αυτοί κι` αυτές που πέφτοντας ( γλυστρώντας μέσα στη μπανιέρα ή βγαίνοντας από...
 αυτήν, ) στραμπούλιξαν ή σπάσαν δάχτυλα ή χέρι ή πόδι !
Αυτοί που πάθαν διάσειση πέφτοντας με την πλάτη προς τα πίσω και με το πίσω μέρος του κεφαλιού ( το περιβόητο ινίο) να χτυπάει όπου βρεί. !
Ακόμα το θυμούνται αυτοί που πέφτοντας - πάθαν βαρειές κακώσεις σε γλουτούς, σε θώρακα ή στην κοιλιά ( από την χαμηλά εντοιχισμένη βρύση ζεστού και κρύου- την «μπαταρία» όπως τη λένε !) ).
Και –τέλος- το θυμούνται αυτοί που κάνουν κάθε χρόνο…..μνημόσυνο για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που «έμεινε στον τόπο», πέφτοντας και χτυπώντας με βίο τρόπο το κεφάλι του στον πάτο της μπανιέρας ή ( βγαίνοντας) στο πάτωμα του μπάνιου!
Είναι – σας λέω- απίστευτη η αστάθεια και η απότομη απώλεια της ισορροπίας όταν η σαπουνάδα βρίσκεται ανάμεσα στα πέλματα του λουομένου και στο έδαφος.
Και τώρα , για να μην πολυλογούμε, :στο «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» ,

Σήμερα ο γιατρός σας θα σας δώσει μόνο 2-3 αλλά ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ :

1) Στον τοίχο της μπανιέρας πρέπει να υπάρχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εκείνη η μεγάλη εντοιχισμένη χειρολαβή ( με την σαπουνοθήκη από κάτω) απ` την οποία μπορείτε να κρατηθείτε αν χρειασθεί ..( αν δεν υπάρχει, φροντίστε –σήμερα κι` όλας- να φωνάξετε ,,,,υδραυλικό).

2) Αγοράστε ένα ζευγάρι ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ καλής ποιότητας με «βεντουζάκια» από κάτω.

Όχι συνηθισμένες σαγιονάρες αλλά με βεντουζάκια ισχυρής προσσκόλησης , έστω κι`αν η μπανιέρα είναι γεμάτη σαπουνάδες (το επαναλαμβάνω κι` ας ακούγεται γελοίο- σώζουν ζωές !).

3) Βάλ`τε ψηλά στον τοίχο έναν «κρίκο» μες στον οποίο να στεριώνεται το πάνω μέρος του¨«σπιράλ» της βρύσης, ( το περιβόητο «τηλέφωνο» ‘όπως το λέν) ώστε με έλεύθερα τα δυό σας χέρια να κάνετε με άνεση το μπάνιο σας. ( λούσιμο,σαπούνισμα σώματος και κάτω άκρων καθώς και των δακτύλων των ποδιών ).

4) Νάχετε δίπλα μια ( μεγάλη) πετσέτα που να την φθάνετε απλώνοντας το χέρι σας.

5) Ρήξ`τε ένα χαλάκι (πατάκι μπάνιου λέγεται) έξω από την μπανιέρα κι` εκεί πατάτε βγαίνοντας.

6) Εκεί πατώντας σκουπισθείτε,κι` ύστερα βάλ`τε τα πόδια σας στις….αναμένουσες ζεστές παντόφλες του σπιτιού.


Ξέρω, γελάτε – « δεν είναι άρθρο σοβαρό για ένα,,,,δόκτορα» -θα λέτε - όμως στοιχηματίζω πως οι ποιο πολλοί/ες θα σπεύσετε σήμερα κι` όλας να βρείτε ΣΑΓΙΟΝΑΤΡΕΣ με….βεντούζες !

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
Μην βάζετε τίποτα μέσα στη μπανιέρα ,ούτε πατάκια με βεντουζες ( γεμίζουνε βρωμιές και σαπουνάδες) , ούτε καθίσματα ( σκαμνάκια ή στηριζόμενα καθίσματα) πέφτουν πολλές φορές και τραυματίζουν..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη