14 Σεπ 2014

Πώς αντέδρασε οδηγός όταν έφτασε στα διόδια στον Αλμυρό (το viral video)

Οι ...εξυπνάδες του οδηγού, είναι βέβαιο ότι θα αρέσουν -επιφανειακά- σε πολύ κόσμο ή μάλλον σε όλο τον κόσμο, ο οποίος βλέπει τον εαυτό του στη θέση του οδηγού. Αν βάλει ο ίδιος κόσμος τον εαυτό του στη θέση του υπαλλήλου, θα αναθεωρήσει, αλλά αυτά είναι ...λεπτομέρειες. Ο λαϊκισμός είναι ανίκητος. Δείτε το βίντεο:
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ:
Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν διαβασμένος πριν κατευθυνθεί στα διόδια στον Αλμυρό.
Φτάνοντας ζήτησε από τον υπάλληλο να του κόψει δελτίο επί πιστώσει μια και δεν είχε πάνω του χρήματα.
Στο τέλος μάλιστα, είχε και άλλη φαεινή ιδέα όταν του ζητήθηκε η υπογραφή του.
............
Εμείς θα πούμε -χαλώντας την ωραία ατμόσφαιρα- ότι την ίδια ακριβώς κίνηση θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι προηγούμενοι του κυρίου, εποχούμενοι. Να καθυστερούσαν δηλαδή την κίνηση τόσο, όσο ο συγκεκριμένος, οπότε το βίντεο δεν θα υπήρχε, γιατί ο φίλος θα ήταν ακόμη στην ουρά και θα έβριζε το κράτος, που "δεν κάνει τίποτε". 
Τέλος πάντων, οι προτροπές "μην πληρώνετε" είναι πολύ πιασάρικες και εύπεπτες. Πού να καθίσει τώρα ο άλλος να σκεφτεί, για ποιό λόγο εφευρέθηκαν οι φόροι και τα τέλη. Πρέπει να γυρίσουμε χιλιάδες χρόνια πίσω και να ξαναπιάσουμε το νήμα της αναγκαιότητας επιβολής φόρων από την αρχή.
Το ίδιο πάντως ...ευχάριστο επιχείρημα, μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε ένας, στο Νοσοκομείο ("και γιατί να πληρώσω; δεν έχω!"), στις συγκοινωνίες ("είναι υποχρέωση του κράτους η δωρεάν μετακίνηση"), στη ΔΕΗ , στην ύδρευση κ.λ.π.
Ευχάριστα βλέπονται όλες αυτές οι ψευτομαγκιές, καταργούν όμως την κοινωνία όπως έχει δομηθεί. Ωραίο σαν ουτοπία, αλλά αν γίνει μαζικά, στην πράξη;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη