26 Οκτ 2014

Αμερικανοί συνεργάζονται με Τούρκους για την κατασκευή πυράυλου νέας γενιάς cruise (εμάς μας έχουν γραμμένους)

Η Ελλάδα έχει μείνει στο περιθώριο και όλοι σπάνε πλάκα με την αδυναμία μας, ακόμη και Αλβανοί και Σκοπιανοί. Όλοι ασελγούν στο πτώμα της μικρής αδύναμης ψωροκώσταινας, που λέει σε όλα ΝΑΙ στους "συμμάχους", αλλά αυτοί την έχουν γραμμένη στα παλιά τους παπούτσια.
H Lockheed Martin και η τουρκική Roketsan (θα τη θυμάστε από ..
τη μούφα με τον βομβαρδισμό του ελληνικού κοινοβουλίου) υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία συνεργασίας πάνω στην ανάπτυξη του SOM-J: ενός νέας γενιάς πυραύλου αέρος- επιφανείας standoff cruise για χρήση από το μαχητικό F-35 Lightning II.

Το σύστημα SOM αποτελεί έναν αυτόνομο, μακράς εμβέλειας, χαμηλής παρατηρησιμότητας, παντός καιρού πύραυλο cruise αέρος- επιφανείας. Η παραλλαγή SOM-J προορίζεται για μεταφορά στο εσωτερικό των μαχητικών F-35 (τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι του οπλοστασίου της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο κοντινό μέλλον), προκειμένου να διατηρούνται τα stealth χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν, παράγουν, προωθήσουν εμπορικά και υποστηρίξουν τον SOM-J τόσο για εσωτερική μεταφορά στα F-35, όσο και εξωτερική σε άλλα αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι όπλο αντίστοιχου ρόλου (μεγάλων αποστάσεων- μακρού πλήγματος) υπάρχει στο οπλοστάσιο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας: πρόκειται για το γαλλικό SCALP-EG, το οποίο εξοπλίζει τα ελληνικά Mirage 2000-5.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη