1 Νοε 2014

΄Υψωσαν ανάστημα οι δικαστές;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Σε αρκετούς φάνηκε ακραία η αντίδραση των δικαστών απέναντι στην αυταρχικότητα της κυβέρνησης. Δεν ενόχλησε η ουσία της αντίδρασης, αλλά ο τρόπος, με τον οποίον αυτή εκδηλώθηκε στη Συνέλευση των συνδικαλιστικών οργάνων τους. Ίσως να χρησιμοποίησαν λέξεις πιο βαρειές από.. όσο μας έχουν συνηθίσει, αλλά οι καταγγελίες τους ήταν πέρα για πέρα εύστοχες και αληθινές. Κυρίως μου άρεσε που οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατήγγειλαν τις νομιμοποιήσεις από τους Ταμήλους κάθε παρανομίας που εντοπίζει το ΕΣ, ώστε να μη δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη τα παντοειδή τρωκτικά του ιδρώτα του ελληνικού λαού. Δεν είπαν, βέβαια, κάτι καινούργιο. Είπαν όσα εμείς οι δημοσιογράφοι του διαδικτύου [βάζω και την αφεντομουτσουνάρα μου μέσα] γράφουμε και ξαναγράφουμε τόσα μνημονιακά χρόνια τώρα αντιμετωπίζοντας τη χλεύη των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των κομματικών εγκάθετων.
Θα περίμενα, όμως, από τους δικαστές να μιλήσουν και για τα εσωτερικά τους. Να καταγγείλουν την εκτελεστική εξουσία για τις επιλογές της στις προαγωγές και τοποθετήσεις δικαστικών απ’ ευθείας ή μέσω της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Θα περίμενα π.χ. να αναρωτηθούν μεγαλοφώνως και με εξ ίσου βαρειές εκφράσεις «γιατί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν ανανέωσε τη θητεία του εισαγγελέα Πεπόνη στην Οικονομική Εισαγγελία», «γιατί παραιτήθηκε ο άριστος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κολιοκώστας», «γιατί προήχθη σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και μάλιστα με τρόπο που να μην μπορεί να προσβληθεί η προαγωγή του από αρχαιοτέρούς του, ώστε να είναι χωρίς επιστροφή η μετακίνησή του;», «γιατί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ασχολήθηκε μόνον με την περικοπή των αποδοχών των δικαστικών χωρίς να πει κουβέντα για τον χαμό που γίνεται γύρω τους με τις συντάξεις και τους μισθούς των λοιπών Ελλήνων, αλλά και με την περιουσία τους που δέχεται αήθη και εξουθενωτική επίθεση».
Οι προνομιούχοι έχουν χρέος να προστατεύουν τους ανήμπορους. Προ πάντων όσοι εξ αυτών γνωρίζουν τους νόμους και μπορούν αμέσως να εντοπίσουν τις αδικίες που υφίστανται οι συνάνθρωποί τους, οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για χάρη μερικών νταβατζήδων και των λακέδων τους που ισοπεδώνουν τον τόπο. Να διαμορφώσουν τέτοια νομολογία που να ακυρώνει τις Ταμήλειες φωτογραφικές αποσπάσεις των λαμογίων από τα χέρια του νόμου. Πρωταρχικό δε χρέος είχαν οι δικαστικοί λειτουργοί να καταγγείλουν όσους εκ των συναδέλφων τους παραβαίνουν τον όρκο τους, αν κάτι γνωρίζουν επ’ αυτού.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη