«Θέλουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που δεν είναι απαραίτητο αυτοί που την απαρτίζουν να ανήκουν σε κάποιο κόμμα» είπε η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου στην εκπομπή του
δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.
«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να αλλάζουν και οι πολιτικές. Σε ό,τι αφορά το χρέος, την εξωτερική πολιτική, την υγεία και την Παιδεία οι πολιτικές μας πρέπει να είναι σε βάθος χρόνου» τόνισε η κ. Μάρκου. «Το χρέος μας αφορά όλους. Η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε πρέπει να είναι κοινή» συμπλήρωσε η πρώην βουλευτής.
«Θα ζητήσουμε μείωση επιτοκίων και μεγάλη παράταση αποπληρωμής των δόσεων. Όλα αυτά εντός της ζώνης του ευρώ. Για εμάς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
«Το Ποτάμι έχει μαζέψει κόσμο από διάφορους χώρους. Αξιόλογες προσωπικότητες» ήταν η απάντησή της σε ερώτηση πως μπορούν να βρίσκονται στελέχη από τη Δράση, άνθρωποι που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και πρόσωπα όπως ο Χάρης Θεοχάρης κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.
Αναφερόμενη στα προβλήματα της Β’ Θεσσαλονίκης, η κ. Μάρκου είπε πως: «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Β’ Θεσσαλονίκης είναι το περιβαλλοντικό και σχετίζεται με το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Οι κυψέλες έχουν γεμίσει με αποτέλεσμα τα υγρά που στάζουν να φτάνουν στη λίμνη Κορώνεια, ό,τι έχει απομείνει από αυτήν. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι ένα μέρος των σκουπιδιών καίγονται στις υψικαμίνους με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2015 ακόμα καίμε τα σκουπίδια ή τα θάβουμε αντί να γίνεται διαλογή».
Η υποψήφια βουλευτής επέμεινε πως η Β’ Θεσσαλονίκης χρειάζεται στήριξη κυρίως στον πρωτογενή τομέα φέροντας ως παράδειγμα τα προβλήματα που δημιούργησε σε γαλακτοπαραγωγούς και εργαζόμενους η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της ΑΓΝΟ. «Πρέπει να δοθούν κίνητρα στον πρωτογενή τομέα για να ασχοληθούν οι νέοι στην περιοχή τους».