14 Ιουν 2015

Το "δανείζειν" αποτελεί τεκμήριο(στο Ε1) ....το "δανείζεσθαι" ....από πού κι ως πού κα Βαλαμβάνη;

Βάζουν ....τους εφοριακούς να χάνουν "ωφέλιμο χρόνο από το βασικό έργο τους που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής" ....και
τα φορολογικά δικαστήρια να ασχολούνται με υποθέσεις που δεν έχουν ουσία ....τους δε "φορο-λογιστές" να "οικονομάνε" (κάποιοι -ενίοτε- και χωρίς αποδείξεις).
Έτσι οι ΔΟΥ ασχολούνταν και θα ασχολούνται -ως μη όφειλαν- με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανύπαρκτα θέματα ....όπως εν προκειμένω με την αγορά μετοχών με margin, δηλαδή με δάνειο(πίστωση) "επ' ενεχύρω" των μετοχών του χαρτοφυλακίου!
Μιλάμε για χιλιάδες μικρομετόχους ....το λεγόμενο retail, που θα τους κουβαλάνε το κατακαλόκαιρο ν' αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες"!

Οι συντάκτες, αυτών των φορολογικών διατάξεων -και πολλών άλλων όμοιων, σχετικών ή άσχετων, όπως αυτές που διορθώνονται τώρα -κατόπιν εορτής- με το "μίνι φορολογικό"- ....είναι ρε ντίπ για ντίπ "χαϊβάνια ή άβγαλτοι ή βαλτοί" οι άνθρωποι ....χειρότεροι και από τους προηγούμενους.

Να γιατί δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν οι "φορατζήδες" με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Το "φρέσκο" κόλπο του New Finance Minister Yani Varoufaki ....είναι παλιό και η κοινωνία το έχει αντιληφθεί πλήρως!
Σαν τους προκατόχους του ....κ.κ Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο, θα τον "παλαμο-δεικνύουν" κι' αυτόν οι Έλληνες πολίτες -αν συνεχίσει- έτσι που πολιτεύεται....

Δυστυχώς φρόντισαν κάποιοι και τοποθέτησαν ή διατηρούν, άσχετους στο ΥΠ.ΟΙΚ. όπως η κα Βαλαμβάνη ή η κα Σαβαϊδου ...."αόρατο" κατάλοιπο της ΣαμαροΒενιζελο-κυβέρνησης!
Το αναφερόμενο από τον συντάκτη του παρακάτω άρθρου, ότι "....των φρονίμων τα παιδιά... πρέπει να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν" ....πολύ φοβούμαι, ότι έχουμε μπλέξει με "κουτοπόνηρα παιδιά"!



[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ]
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη