27 Αυγ 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

Μερικές ώρες πριν τη μεγάλη κλήρωση των ομίλων (18:45) το OnSports αναλύει τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού ανά γκρουπ δυναμικότητας - Παγίδες σε όλα τα




γκρουπ!

Μια γρήγορη ματιά στα γκρουπ δυναμικότητας του φετινού Champions League αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι οι περισσότεροι όμιλοι θα είναι εντυπωσιακοί, γεμάτοι με μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι και με τεράστιες προκλήσεις για ομάδες που ψάχνουν το... κάτι παραπάνω στη διοργάνωση.
Μια εξ αυτών είναι ο Ολυμπιακός με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και να αποφεύγουν τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεβίλλη, Λιόν, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ και Ρόμα. Ωστόσο, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας θα βρουν απέναντί τους τρία γκρουπ δυναμικότητας που όλα κρύβουν παγίδες. Το OnSports αναλύει.
Α ΓΚΡΟΥΠ (Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Ζενίτ, PSV Αϊντχόφεν)
Είναι προφανές και μόνο από τα ονόματα ότι από το συγκεκριμένο γκρουπ ο Ολυμπιακός έχει λίγες πιθανότητες να «πάρει» κάτι καλό. Εννοείται πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποφύγουν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αφού σε καλό βράδυ μπορεί να γίνει... στραβή και σίγουρα η καλύτερη δυνατή κλήρωση από το πρώτο γκρουπ είναι η PSV Αϊντχόφεν που έχει αποδυναμωθεί, χάνοντας τον Μέμφις Ντεπάι.
Β ΓΚΡΟΥΠ (Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι)
Με τις αλλαγές που έκανε η UEFA στο πως ορίζονται τα γκρουπ δυναμικότητας, έχει προκύψει ένα παράδοξο φέτος. Αν συγκρίνουμε τη συνολική αξία των ομάδων του πρώτου γκρουπ με το δεύτερο, το δεύτερο τρομάζει περισσότερο! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κοιτάζοντας τα ονόματα, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Η Πόρτο είναι το όνομα που «τρομάζει» λιγότερο από τις άλλες, μιας και έχει παραχωρήσει αρκετούς παίκτες, είναι όμως μαθημένη σε αυτό και έχει καλύψει τα κενά της. Καλή κλήρωση θεωρείται και αυτή της Ατλέτικο που την γνωρίζει ο Ολυμπιακός.
Δ ΓΚΡΟΥΠ (ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γάνδη, Μάλμε, Αστάνα)
Δυο ονόματα ξεχωρίζουν και είναι αυτά των γερμανικών ομάδων. Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ θα ήταν καλό για τον Ολυμπιακό να μην κληρωθούν μαζί του. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα βάσει ρόστερ είναι κατώτερη των «ερυθρόλευκων», αλλά αυτό το γκρουπ έχει δύσκολες έδρες όπως το Ζάγκρεμπ και μακρινά ταξίδια όπως η Σουηδία (Μάλμε) και το Καζακστάν (Αστάνα). Η τελευταία είναι και ρεαλιστικά η επιθυμητή για τον Ολυμπιακό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη