19 Σεπ 2015

BBC: Σενάριο για κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Δραγασάκη

Στο σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό έναν μετριοπαθή πολιτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Γιάννη




Δραγασάκη, αναφέρεται το BBC.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο σε εκτενές ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει ένα ισχυρό αποτέλεσμα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι πρωθυπουργός, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει.

Σε αντίθετη περίπτωση, συνεχίζει το δημοσίευμα, μια οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε πιο παρατεταμένες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τον αρθρογράφο, στην περίπτωση αυτή ένα «μετριοπαθές» πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Δραγασάκης θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού, ενώ για μία σταθερή κυβέρνηση θα χρειαστεί η σιωπηλή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Το παράδοξο, σημειώνει, είναι ότι αν η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, τότε η αποσταθεροποίηση θα είναι εντονότερη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα νιώθει ταπεινωμένος και θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή.

Το BBC υπογραμμίζει ότι αναμένεται με ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής του κόσμου. Ο λαός είναι κουρασμένος, γράφει, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις εκλογές, καθώς οι ψηφοφόρει έχουν προσέλθει στις κάλπες ήδη δύο φορές μέσα στο 2015 και τώρα τους ζητείται να το πράξει για άλλη μια φορά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη