23 Ιαν 2016

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί λέμε ρεεεεε

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να έχει φύγει εδώ και μήνες από το υπουργείο Οικονομικών αλλά η… σκιά του παραμένει. Και γίνεται «σκιά» του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ακόμη κι
όταν τον «κόβουν» από τις φωτογραφίες…
Στο ΥΠΟΙΚ βρίσκεται ακόμα ο Κορεάτης σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, παρά το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει η παρουσία του εκεί. Βέβαια η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στις 12 Ιανουαρίου ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ είχε συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, στο πλαίσιο των επαφών που έκανε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ.

Μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών ανέβασε στην ιστοσελίδα του φωτογραφία από τη συνάντηση στην οποία φαίνονται οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Τσακαλώτος. Οπως φαίνεται όμως, η φωτογραφία ήταν κομμένη, αφού και ο υπουργός της Ολλανδίας ανέβασε ακριβώς την ίδια εικόνα στο λογαριασμό του στο Twitter, μόνο που σε αυτή φαίνεται πίσω από τον κ. Τσακαλώτο ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ.

Επί ημερών Βαρουφάκη, ο Νοτιοκορεάτης σύμβουλος, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν ανέβει στη Διαύγεια, είπε πληρωθεί για 26 ημέρες ταξιδιών. Καλύφθηκαν και τα έξοδά του για εισιτήρια τρένου για τη διαδρομή Λονδίνο – Βρυξέλλες και Βρυξέλλες – Λονδίνο, ενώ ομοίως καλύφθηκαν και τα έξοδα για τα αεροπορικά του εισιτήρια για την μετάβασή του από την Αθήνα στο Λονδίνο. Για την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα η μετάβαση έγινε με το κρατικό αεροσκάφος.



Ο Κιμ έλαβε ημερήσια αποζημίωση δέκα ημερών από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 του μήνα, ένα άγνωστο ποσό, ενώ εγκρίθηκε και το κόστος 9 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό. Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη