20 Ιουν 2016

ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες του Airbus A330 της πτήσης 125 της United Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όταν το
αεροσκάφος παρουσίασε εν πτήση διαρροή κηροζίνης 1,5 ώρα, μετά την απογείωσή του από το Ελ Βενιζέλος.Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου που πετούσαν για Νέα Υόρκη προκειμένου να παρεβρεθούν σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Το μεσημέρι της Κυριακής όμως, και ενώ το αεροσκάφος ήταν στον αέρα, οι πιλότοι του λόγω της διαρροής καυσίμου αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ελ. Βενιζέλος, όπως και έγινε και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 16:32 προκειμένου να διορθωθει η βλάβη.
Το αεροσκάφος θεωρητικά ήταν έτοιμο προς απογείωση την επόμενη ημέρα. Αλλαξε ο αριθμός πτήσης – έγινε United 2088 και επρόκειτο να πετάξει σήμερα στις 13:30. Όμως, όταν βρέθηκε πάνω από τη Μύκονο άρχισε πάλι να παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα
Οι πιλότοι αρχικά άδειασαν τους τόνους των καυσίμων πάνω από Τζια και Μύκονο, και στη συνέχεια επέστρεψαν πάλι στο «Ελ. Βενιζέλος», με τους επιβάτες τρομοκρατημένους, αλλά όλους καλά στην υγεία τους.

Η ταλαιπωρία, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την οργή των επιβατών, ορισμένοι μάλιστα από τους οποίους δήλωναν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την αεροπορική εταιρεία.
Πως περιγράφει την περιπέτεια ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
Την περιπέτεια που ξεκίνησε την Κυριακή λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους περιέγραψε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο η ελληνικής καταγωγής πιλότος διαπίστωσε πρόβλημα στα flaps και αφού επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου στο «Ελ. Βενιζέλος» έλαβε άδεια προσγείωσης. Για λόγους ασφαλείας η κυβερνήτης άδειασε τα επιπλέον καύσιμα πάνω από το Αιγαίο και προσγείωσε με ασφάλεια τα αεροπλάνο. Η εταιρεία έλαβε απόφαση να επισκευαστεί η βλάβη στην Αθήνα και η πτήση να επαναληφθεί σήμερα το πρωί. Ωστόσο και πάλι το αεροσκάφος παρουσίασε την ίδια βλάβη, με αποτέλεσμα να γυρίσει ξανά στο αεροδρόμιο της Αθήνας με τους επιβάτες δυσαρεστημένους και ιδιαίτερα ταλαιπωρημένους.
Πλέον η εταιρεία στέλνει νέο αεροσκάφος από τις ΗΠΑ, που θα φτάσει το βράδυ Ελλάδα και αύριο θα παραλάβει τους επιβάτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν χάσει ήδη σημαντικά ραντεβού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη