28 Ιουν 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ; Φήμες για διπλές εκλογές το 2018

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία,
θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρισκάρει να βαδίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της διακεκαυμένης ζώνης του 2018.
Όπως τονίζουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει – γιατί όχι; – ακόμη και την επανεκλογή του». Στη χειρότερη περίπτωση, λένε οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί, αλλά όχι με τη μεγάλη διαφορά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε και πιθανότατα και ένα νέο Μνημόνιο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφέρει να διασφαλίσει πολύτιμα πολιτικά εφόδια για να πάρει τη ρεβάνς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τονίζουν αρμόδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα προβλέπει οι δημοτικές εκλογές να διεξαχθούν το Μάιο του 2018, αντί για τον Μάιο του 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα υπάρχουν σκέψεις για διπλές εκλογές (εθνικές και δημοτικές) την άνοιξη του επόμενου έτους και πάντως πριν από τη λήξη του προγράμματος.






crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη