Απίστευτο: Και οι Financial Times «ξεπλένουν» τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ t

7 Αυγ 2017

ΑΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ανδρέας Γεωργίου | Financial Times: Με ένα απαράδεκτο άρθρο, οι βρετανικοί Financial Times επανέρχονται στην καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, από την ελληνική Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «προκαθορισμένη φάρσα» την πρόσφατη δίκη του, κατά τη διάρκεια της οποίας του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο άρθρο των FT που τιτλοφορείται «Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», ο συντάκτης χαρακτηρίζει «αποδιοπομπαίο τράγο» τον Γεωργίου, και σημειώνει πως «είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες» κι ότι «οι στατιστικολόγοι της ΕΕ έχουν εγκρίνει τα στοιχεία που έχει καταθέσει για το ελληνικό χρέος».

Μάλιστα, η εφημερίδα, για να στηρίξει την επιχειρηματολογία της, αναφέρει πως «η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές».

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ξένα ΜΜΕ σε απόλυτη εναρμόνιση με τις Βρυξέλλες αλλά και το Βερολίνο, επιχειρούν, για πολλοστή φορά, να επέμβουν με τρόπο ωμό και κατάπτυστο στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, θαρρεί κανείς και δεν υπάρχει χώρα ή οργανωμένη πολιτεία!

Φαίνεται δε, πως κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι «η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος των FT: «Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την διαφορά και να απαλλάξει τη Δικαιοσύνη από την πολιτική επιρροή, φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών».

Προσθέτει δε: «Ο πραγματικός χαμένος, πάντως, θα είναι η Ελλάδα. Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην 133η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στο θέμα αυτό και η δημιουργία νέων αμφιβολιών για την ισχύ του νόμου θα ζημιώσει τις προσπάθειες ανάκτησης εμπιστοσύνης».
Απίστευτες πιέσεις από Βρυξέλλες και Βερολίνο

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα και τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν προχωρήσει σε ανάλογο σχολιασμό ως προς την υπόθεση Γεωργίου. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Εξάλλου, και η Κομισιόν, διά της εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, η Ανίκα Μπράιτχαρντ, υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα θέσει επί τάπητος το θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στο επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup.

Επισημαίνεται πως η Κομισιόν επέδειξε... ταχύτατα αντανακλαστικά, καθώς την Τρίτη (01/08/2017), λίγη μόλις ώρα μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που καταδίκαζε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η κυρία Μπράιτχαρντ είχε παρέμβει στο θέμα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)newsbomb.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη