10 Οκτ 2017

Η ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ) : Επειδή είδα το σχέδιο νόμου, είναι ένα προχειρογράφημα για να μην το πω γονατογράφημα, ένα πολύ πρόχειρο νομοθέτημα

«Θεωρώ ότι αυτό το σχέδιο νόμου (για την ταυτότητα φύλου) έρχεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής της
κυβέρνησης. Επειδή είδα το σχέδιο νόμου, είναι ένα προχειρογράφημα για να μην το πω γονατογράφημα, ένα πολύ πρόχειρο νομοθέτημα για το οποίο θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ένας διευρυμένος διάλογος  με τους φορείς» δήλωσε στον Alpha 989 η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Δεν είναι πολύ απλό και δεν αφορά μόνο στην εφηβεία. Αφορά σε μια διαταραχή οικογενειών, προβλημάτων και τον καθορισμό της ζωής των ανθρώπων που παλεύουν να αναγνωρίσουν και μέσα τους ποια είναι η φυλετική τους κατεύθυνση, η ερωτική τους ταυτότητα.
Από την άλλη, μην έχοντας την δικλείδα να μην μπορεί να υιοθετήσει παιδί ένα ζευγάρι τέτοιο, που θα έχει αλλάξει φύλο χωρίς να έχει επιβληθεί σε επέμβαση. Σας λέω ειδικά θέματα.
Μπορεί να έχει δόλο, την σκόπιμη αποφυγή  της υποχρεωτικής στράτευσης. Αν επωφελούνται μέσα από μια νομοθετική πρωτοβουλία άλλοι στόχοι ή άλλοι σκοποί και ιδιοτέλειες, τότε αυτό δεν αποτυπώνει την ευρωπαϊκή  πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την θέση της Εκκλησίας σχολίασε: «Η Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ να νομοθετεί. Ούτε έμμεσα ούτε άμεσα.  Η παρέμβαση να κριθεί αν είναι τέτοια που θα μπορούσε κοινωνικά να ενοχλήσει. Το όριο το βάζει η ίδια η κοινωνία. Η κοινωνία θέλει την Εκκλησία να έχει άποψη και η Εκκλησία γνωρίζει ότι πρέπει να εκφράζει την άποψή της.  Η Πολιτεία νομοθετεί, η Βουλή νομοθετεί. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε την Εκκλησία αλα καρτ, όταν μας συμφέρει και αναλαμβάνει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο αλλά να μην λέει την άποψή της για ένα θέμα και με θρησκευτικές αποχρώσεις». 

 Η κα Βόζεμπεργκ έδωσε τα συγχαρητήριά της στην Μ. Σπυράκη για την θέση που ανέλαβε ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ: «Η Μαρία Σπυράκη είναι μια εξαιρετική επιλογή, μια εξαιρετική συνάδελφος. Είναι έμπειρη στο αντικείμενο, έχει και μια ευρωπαϊκή κουλτούρα. Της εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία».  

Ακούστε την συνέντευξη:

www.alpha989.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη