2 Δεκ 2017

Καταργείται η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας που πληρώνονται σε 10 ημέρες

Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός
10ημέρου.
Ειδικότερα, με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα.
Ακόμα, θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες από επαγγελματίες οδηγούς.
Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει, ο υπουργός Yποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε το απόγευμα τους επικεφαλής των δανειστές. Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση του Χρήστου Σπίρτζη με τους Θεσμούς  αφορούσε στο θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.
Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.
Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.





.lykavitos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη