12 Φεβ 2018

Novartis: Από τις προαναγγελίες της κυβέρνησης στην προσπάθεια μαζέματος

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η υπόθεση της Novartis και η δικογραφία - που βασίζεται κατά
κύριο λόγο στις καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων- να επιστραφεί στους εισαγγελείς .

Όχι μόνον οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αλλά κι έγκυροι νομικοί τονίζουν ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ενδεχομένως να κηρυχθούν άκυρες, να αμφισβητηθούν και να τεθεί ζήτημα σχετικά με τον τρόπο που ελήφθησαν από τις εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, ακόμη και αυτή η προσπάθεια προστασίας των μαρτύρων τίθεται εν αμφιβόλω και μάλιστα από την πρώτη στιγμή. Η δήλωση Πολάκη ότι γνωρίζει ποιοι είναι κι ότι είναι στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Εστω κι αν σε μεταγενέστερες δηλώσεις του χαρακτήρισε ανοησίες ότι αποκάλυψε τις ταυτότητές τους.

Όμως, η «γκάφα» ή «αβλεψία» του FBI που οδήγησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας της μιας μάρτυρα είναι το πρώτο στάδιο για να βγουν στο φως τα στοιχεία και για τους άλλους. Ετσι, κατέπεσε η όποια επιχείρηση έγινε για να προστατευτούν και να παραμείνουν στο σκοτάδι.

Από την άλλη, οι καταθέσεις τους ενδεχομένως να ελήφθησαν με άκυρο τρόπο, κάτι που θα «σηκώσουν» πολύ οι εμπλεκόμενοι.
Προσπάθεια «μαζέματος»

Εμφανής αποδεικνύεται λοιπόν η ταραχή και η προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ατζέντας από την κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Μια υπόθεση που είχε πολλάκις προαναγγελθεί, με υπουργούς να προειδοποιούν με στοιχεία που μπορούν να ενοχοποιήσουν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Αυτή την φορά στην αρχή προανήγγειλαν κάτι εντυπωσιακό προσπαθώντας να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας μετά την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο και στην πορεία.

Όσο όμως έβγαιναν στο φως αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες άρχισε να υπάρχει προβληματισμός για τις διαστάσεις που έπαιρνε με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά από την Πέμπτη έψαχναν φόρμουλα στην κυβέρνηση για να στείλουν πίσω τη δικογραφία.

Πιο αναλυτικά:

17 Μαρτίου 2017: Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι η «NOVARTIS», μπορεί να είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τη ζηµιά στο δηµόσιοµεγαλύτερο της «Siemens»,
Παρόμοια δήλωση έκανε τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος στις 5 Φεβρουαρίου 2018. Είναι πολύ περίεργο πώς ο Πρωθυπουργός γνώριζε όχι μόνο το μέγεθος αλλά και τη ζημία που θα μπορούσε να είχε ένα τέτοιο σκάνδαλο στο Δημόσιο;

31 Ιανουαρίου 2018: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με tweet, Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε τον ερχομό του σκανδάλου σε σχέση με τη Novartis.

5 Φεβρουαρίου 2018: Ο ΣταύροςΚοντονής, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είναι «εντολή του πρωθυπουργού να επιταχυνθούν οι διαδικασίες». Για τη συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί, δηλαδή χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή.

06 Φεβρουαρίου 2018:Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη του, δήλωνε: «Δεν έχω διαβάσει το σύνολο της δικογραφία, έχω δει τι στοιχεία περιγράφει και έχω διαβάσει αναλυτικά το διαβιβαστικό της εισαγγελέως».

07 Φεβρουαρίου 2018: Ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκη, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είναι ενημερωμένος για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ότι είναι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικαιολόγητο πλουτισμό και κελαήδησαν επεσήμανε, για αυτό το λόγο

8 Φεβρουαρίου 2018: Στη δημοσιότητα δίνονται πολλά στοιχεία της δικογραφίας, από τα οποία προκύπτουν πολλά ζητήματα σε σχέση με την εγκυρότητα των όσων έχουν κατατεθεί.

Ο Πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι σε χαρτί του FBI, αναφέρεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν Πρόεδρος της ΤτΕ το 2012 και ίδρυσε παράλληλα τον Ι.Ο.Β.Ε. Στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι είναι γνωστό ότι ο κ. Στουρνάρας, ανέλαβε Πρόεδρος της Τ.τ.Ε το 2012 και ότι ο Ι.Ο.Β.Ε ιδρύθηκε το 1974, και όχι από τον κ.Στουρνάρα.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστήριξε ότι δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ποινικής δικονομίας, σε σχέση με την ανακήρυξη, των τριών μαρτύρων ως προστατευόμενων, με συνέπεια να είναι άκυρη η προστασία των 3 μαρτύρων.
Πολιτικός «πόλεμος» για τη Novartis - Σφοδρά πυρά κατά κυβέρνησης

Διαστάσεις που ανοίγουν πολιτικό «πόλεμο» μεταξύ της κυβέρνησης και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis, παίρνει πλέον το σκάνδαλο, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

για τα όσα αναφέρονται σε βάρος τους.
Σε δηλώσεις και άρθρα τους εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ και κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και λαθρεμπόριο λάσπης.





parapolitika.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη