23 Μαρ 2018

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ … άρθρο σαν δώρο στον κύριο Κοτζιά που επισκέφτηκε σήμερα τα Σκόπια…

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι απλά να εξαπολύσει κατηγορίες.
Προσωπικά σαν άνθρωπος επικροτώ το καλό από όπου κι αν προέρχεται, το ίδιο φυσικά ισχύει και για το λάθος, το οποίο θεωρώ καθήκον να επισημάνω όποια κι αν είναι η προέλευσή του. Λάθη γίνονται πάντα και φυσικά (εάν μου επιτραπεί η ρήση) ¨ράμματα υπάρχουν για όλων τις γούνες¨ σε όποια κατεύθυνση κι αν βρίσκονται (από δεξιά έως αριστερά).  


Χρήστος Λαμπρούδης: Ιστορικός – Συγγραφέας


Αυτό που προέχει είναι τα λάθη να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται – επανορθώνονται παρά να υπάρχει εμμονή σε αυτά και επανάληψή τους. Η παραδοχή και διόρθωση – επανόρθωση των λαθών θεωρώ πως είναι πολύ τιμιότερο και αξιοσέβαστο και μόνος σκοπός κάθε άρθρου μου είναι απλά η ανάδειξη της αλήθειας και τίποτα περισσότερο. 
Συνεχίζω λοιπόν το άρθρο.  
Κατά την διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Βουλγαρία (1944-1989) το VMRO τέθηκε εκτός νόμου που ανασυγκροτήθηκε όμως ξανά στις 15 Δεκεμβρίου 1990 με ιδρυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπλαγκόεφγκραντ στην ΝΔ Βουλγαρία.  
Τον Δεκέμβριο του 1923, συνήλθε στη Μόσχα συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (ΚΔ), που ενέκρινε απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Ο αντιπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Σαργολόγος ψήφισε υπέρ της πρότασης.  
Ακολούθησε η 6η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, που ενέκρινε την απόφαση της ΚΔ και ανέλαβε να αγωνιστεί για την ίδρυση ενός Μακεδονικού και ενός Θρακικού κράτους, στα οποία θα ανήκαν αντίστοιχα τα εδάφη της ελληνικής-σερβικής-βουλγαρικής Μακεδονίας και της ελληνικής-βουλγαρικής-τουρκικής Θράκης. Το επίσημο όργανο του κόμματος, η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (Ρ) (25 Απριλίου 1924) γράφει απερίφραστα, ότι το ΚΚΕ πρέπει να υποστηρίζει τους Βούλγαρους εθνικιστές που αγωνίζονταν για την αυτονόμηση της Μακεδονίας σαν σοβιέτ και αργότερα το καινούργιο αυτό «Μακεδονικό Κράτος» θα γινόταν δορυφόρος και αργότερα τμήμα της Βουλγαρίας.
Επίσης η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (αρ. 2 και 10, Φεβρ. και Οκτ. 1924) καταγγέλλει «τον βίαιο εξελληνισμό της Μακεδονίας και Θράκης» και υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίησή τους». 
Κατά την διάρκεια της ¨Γερμανικής Κατοχής¨ το ΚΚΕ αρχικά εφήρμοσε στον ελληνικό χώρο την πολιτική της συνεργασίας Στάλιν – Χίτλερ (το λεγόμενο Σύμφωνο Μολότωφ–Ρίμπεντροπ). Εδώ θα πρέπει να κάνω μία παρένθεση: 
Γνωστό και ως Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, το Σύμφωνο ΜολότωφΡίμπεντροπ μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης, προέβλεπε ότι οι δύο χώρες ήταν υποχρεωμένες να μην επιτεθούν η μία στην άλλη και παράλληλα να μείνουν ουδέτερες, αν η μία από αυτές εμπλακεί σε πόλεμο. Παράλληλα, με μυστική συμφωνία (της οποίας την ύπαρξη επίσημα αρνούνταν και οι δύο πλευρές μέχρι το 1989), προέβλεπε μια προσυμφωνημένη διαμοίραση της Πολωνίας στις δύο αυτές δυνάμεις μετά την κατάληψή της και η αναπροσαρμογή της σφαίρας επιρροής των δύο χωρών στις χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης. Την ίδια εποχή, Γερμανία και Σοβιετική Ένωση συζητούσαν την πιθανότητα ύπαρξης μιας οικονομικής συμφωνίας, στην οποία η οποία η Σοβιετική Ένωση θα παρείχε πρώτες ύλες για τη πολεμική παραγωγή της Γερμανίας και αντίστοιχα η Γερμανία θα παρείχε στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σοβιετική Ένωση. 
Τον Μάιο, ο Στάλιν τοποθετεί στη θέση του υπουργού εξωτερικού Μαξίμ Λιτβίνοβ, τον Βιατσεσλάβ Μολότωφ. Στις 19 Αυγούστου, οι δύο χώρες τελικά υπογράφουν αυτή τη Γερμανο-Σοβιετική οικονομική συμφωνία και δύο μέρες αργότερα οι Σοβιετικοί παγώνουν τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία ενώ παράλληλα προσκαλούν τον Ρίμπεντροπ στη Μόσχα για το επόμενο βήμα, δηλαδή την υπογραφή του συμφώνου μη επίθεσης 
Όλα αυτά οδήγησαν στις 23 Αυγούστου 1939 τον Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας και τον Βιατσεσλάβ Μολότωφ υπουργό εξωτερικών της ΕΣΣΔ στη Μόσχα να υπογράψουν παρουσία του Στάλιν το Γερμανο-Σοβιετικό σύμφωνο μη επιθέσεως. Έτσι, η Γερμανία εξασφάλιζε την ουδετερότητα της Σοβιετική Ένωσης στην επερχόμενη εισβολή του Χίτλερ στη Πολωνία και η ΕΣΣΔ – η οποία προέβλεπε πιθανή σύγκρουση με τη Γερμανία – το σημαντικό πλεονεκτήματα να κερδίσει χρόνο για την προετοιμασία του στρατού της, που εκ των υστέρων αποδείχθηκε εξαιρετικής σπουδαιότητας στην εξέλιξη του πολέμου 
Μία μέρα μετά την υπογραφή του συμφώνου, ανήσυχοι Βρετανοί και Γάλλοι ζητάνε εξηγήσεις από τη Σοβιετική κυβέρνηση, η οποία απαντά με οριστική παύση των διαπραγματεύσεων και κθώς λοιπόν η Γερμανία προέλαυνε στα δυτικά, ο Στάλιν ενσωμάτωνε στην ΕΣΣΔ τις χώρες της Βαλτικής… (μόνο όταν ο Χίτλερ παραβίασε αυτό το σύμφωνο μεταξύ τους και επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ, ο Στάλιν ¨βάφτισε¨ τον πόλεμό του ¨αντιναζιστικό¨). 
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια συνεργασίας ΕΣΣΔ – Γερμανίας υπήρξε και η αποφυλάκιση από τους Ναζί των κομμουνιστών, που κρατούνταν στην Ακροναυπλία και κατάγονταν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι περιοχές αυτές μπήκαν κάτω από βουλγαρική κατοχή. Οι εν λόγω κρατούμενοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν την προσάρτηση αυτών των περιοχών στη Βουλγαρία και ότι θεωρούν τους εαυτούς τους Βούλγαρους υπηκόους. Μετά από αυτό αλλά και με τη μεσολάβηση της βουλγαρικής πρεσβείας, οι Γερμανοί απελευθέρωσαν 27 στελέχη του ΚΚΕ. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν: Ο Ανδρέας Τσίπας, που ανέλαβε την αρχηγία του ΚΚΕ, ως το φθινόπωρο του 1941, οπότε παρέδωσε στον Σιάντο. Ο Ανδρέας Τζίμας, που έγινε εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ΕΑΜ και ανέλαβε το «¨Μακεδονικό Γραφείο». Ο Ζησιάδης, μέλος του «Μακεδονικού Γραφείου» (Γ. Κούσουλα: ΚΚΕ: Επανάσταση και Ήττα»). 
(Παρένθεση: Μην σας παραξενεύουν όλα αυτά, εξάλλου και ο Αβραάμ Μπεναρόγια ο οποίος και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ, στον Πειραιά το Νοέμβριο του 1918, γεννήθηκε στο Βιδίνιο της Βουλγαρίας το 1887. Εκεί ασκούσε το επάγγελμα του δασκάλου και παράλληλα του τυπογράφου. Διωκόμενος για την πολιτική του δράση, κατέφυγε το 1908 στη Θεσσαλονίκη, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Τυχαίο; ) 
Εν τω μεταξύ στα Βοδενά (την σημερινή πόλη της Έδεσσας) ιδρύθηκε η Βουλγαρική οργάνωση ΟΧΡΑΝΑ από τον υπολοχαγό Αντον Κάλτσεφ κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. 
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η Θράκη και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας, έζησαν την βουλγάρικη και όχι τη Ναζιστική Κατοχή. Τα εγκλήματα των Βούλγαρων, στη διάρκεια αυτών των μαύρων χρόνων, ήταν χειρότερα από αυτά των Γερμανών και υπήρχε μια σημαντική διαφορά μεταξύ ιταλικής, γερμανικής και βουλγαρικής κατοχής. Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί αναγνώριζαν ότι βρίσκονται σε μια ξένη χώρα ως δύναμη κατοχής, ενώ οι Βούλγαροι ισχυρίζονταν ότι βρίσκονται σε «απελευθερωμένο βουλγαρικό έδαφος» και σκόπευαν να μείνουν οριστικά. Η Βουλγαρία ισχυριζόταν πως δεν κατέλαβε, αλλά απελευθέρωσε περιοχές, οι οποίες ήταν βουλγαρικό εθνικό έδαφος με αδύναμο βουλγαρικό πληθυσμό, λόγω της προηγηθείσας πολιτικής εξελληνισμού του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο και το 1945 έγινε η συνθήκη της Γιάλτας, όπου μοιράστηκαν οι σφαίρες επιρροής μεταξύ ΕΣΣΔ, ΗΠΑ, και Μ. Βρετανίας. Η ανεξαρτητοποίηση της ¨Μακεδονίας¨ αναβλήθηκε αλλά παρέμεινε σαν ονομασία μίας από τις Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες του Τίτο, η οποία μέχρι τότε ονομαζόταν  Vardarska Banovina 
Αυτό είναι λοιπό κύριοι; Θέλετε μετά από 120 περίπου χρόνια, να ολοκληρώσετε επιτέλους το σχέδιο μίας ανεξάρτητης Μακεδονίας; Για αυτό συνομιλείτε με τους Σκοπιανούς; Για αυτό θέλετε σώνει καλά να κάνετε αυτήν την διαπραγμάτευση; 
Και συνεχίζετε να κατηγορείτε, όποιον με γνώμονα τον αγνό πατριωτισμό του, το εθνικό δίκαιο και την ιστορική αλήθεια αντιτίθεται σε όλο αυτό, σαν φασίστα, ακροδεξίο και νεοναζί; Σοβαρά; Να σας πω ένα μυστικό; 
Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα!!! Το γνωρίζετε; 
Θέλετε να το ξαναδιαβάσετε; Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα!!! 
Ο Σοσιαλισμός δεν προήλθε από τους Γερμανούς και διαχωρίστηκε από τον Κομμουνισμό στην 2η διεθνή;  Δεν επιδιώκει το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΆ ΌΤΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ; ΑΡΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ: Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα!!! 
Ξέρετε ποιο είναι;  
Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα = Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), γνωστότερο ως NSDAP, Ναζιστικό Κόμμα, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών ή απλά Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, ήταν το πολιτικό κόμμα που οδηγήθηκε στην εξουσία της Γερμανίας με την καθοδήγηση του Αδόλφου Χίτλερ το 1933. Ο όρος Ναζί είναι μια συντόμευση των γερμανικών λέξεων (NA)tionalso(ZI)alismus (Εθνικοσοσιαλισμός) – η ιδεολογία του NSDAP. 
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ναζισμός είναι ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ καταλάβατε; 
ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!!! 
Πως λεγόταν αρχικά το ΚΚΕ; Ήταν το ΣΕΚΕ του κυρίου Μπεναρόγια που Ιδρύθηκε το 1918 και είναι το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ)!!! Είπατε τίποτα; 
Οπότε μην τολμήσετε ξανά να κατηγορήσετε τους απλούς και αγνούς Έλληνες οικογενειάρχες πατριώτες σαν ακραίους και ΝΑΖΙ!!! Γιατί είναι ναζί και ακραίοι; Επειδή αγαπούν και υπερασπίζονται την πατρίδα, το δίκαιο και την ιστορία τους; 
Και κάτι άλλοι ¨λεβέντες¨ που την έχουν δει με τις σβάστικες… καιρός είναι να μάθουν ότι, η σωστική (σβάστικα) ναι είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο, το ς των ςς ναι είναι το στίγμα και ο κεραυνός του Δία, ο χαιρετισμός ναι είναι ο Δωρικός χαιρετισμός ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;  
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ!!! ΧΥΘΗΚΕ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΘΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ!!! 
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Από εδώ και πέρα όλοι οι αριστεροί αλλά και οι νεοναζί ξέρετε, για αυτό άλλωστε και στον τίτλο του άρθρου μιλάω για συμμετοχή της αριστεράς, διότι ΟΛΟΙ όσοι αναφέρονται στο παρόν άρθρο ανήκουν στην αριστερά.  Το θέμα είναι τώρα που μάθατε, τι σκοπεύετε να κάνετε; πιστεύετε ότι θα πρέπει να αποδεχτείτε και να επανορθώσετε όποια λάθη σας ή θα συνεχίσετε να προσπαθείτε να ολοκληρώσετε μια Βουλγαρο- Σταλινο – Χιτλερική πολιτική, εξακολουθώντας να συνομιλείτε με τους Σκοπιανούς; 
 


Πηγές – Παραπομπές 
«Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (αρ. 2 και 10, Φεβρ. και Οκτ. 1924) 
«Ριζοσπάστης» (Ρ) (25 Απριλίου 1924) 
Γ. Κούσουλα: ΚΚΕ: Επανάσταση και Ήττα» 
Marksizam i savremeno drustvo (Μαρξισμός και σύγχρονη κοινωνία) filozofski fakultet Beograd (φιλοσοφική σχολή Βελιγραδίου) 
Α.Δάγκας-Γ.Λεοντιάδης, Κομιντέρν και Μακεδονικό ζήτημα: το ελληνικό παρασκήνιο, 1924, Τροχαλία 
Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ, Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, Α’ Τόμος, Σύγχρονη Εποχή 
Σπυρίδων Σφέτας (16-03-2008). «Τυχοδιωκτισμοί στο «Μακεδονικό»». Καθημερινή.  
Μοσκώφ, Κωστής (1985). Εισαγωγικά στην Ιστορία του κινήματος της εργατικής τάξης: η διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης στην Ελλάδα. Αθήνα: Καστανιώτης 
Ian Kershaw, Hitler, 1889-1936: Hubris, W.W. Norton, 2000 ISBN 0-393-32035-9  




http://www.triklopodia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη