23 Μαρ 2018

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ - Στα «άκρα» το διπλωματικό παιχνίδι

Oλοένα και περισσότερες είναι οι εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να καλεί στη Μόσχα τον Αλέξη
Τσίπρα με φόντο όλες τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις. Μάλιστα θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όπως αποκάλυψε το Κρεμλίνο, ο «τσάρος» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία. Επιπλέον, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ενώ επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή τους να προωθήσουν κι άλλο τη συνεργασία Ρωσίας - Ελλάδας.
Τσίπρας και Πούτιν τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό, τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία».




.thepressroom.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη