30 Μαρ 2018

Ολοκληρώθηκε το φιάσκο της Νovartis: Επιστρέφει η δικογραφία στους εισαγγελείς

Το φιάσκο της Προανακριτικής Επιτροπής της υπόθεσης Novartis επιβεβαίωσαν κατά
την σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Τα μέλη των κομμάτων της συγκυβέρνησης δρομολογούν τη συγγραφή πορίσματος που θα υποστηρίζει ότι ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη, καθώς η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο 20 – 25 Απριλίου προκειμένου να συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος και των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, «τεκμηρίωσαν σήμερα την αναρμοδιότητα της Βουλής να ερευνήσει τα συγκεκριμένα αδικήματα».

Ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πληρέστερη τεκμηρίωση των επιχειρημάτων, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Προνακριτικής Επιτροπής που προγραμματίστηκε για την 17η Απριλίου να παρουσιαστούν γραπτώς τα νομικά επιχειρήματα που υποστηρίζουν την άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.
Το τελικό πόρισμα σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα εκτός από τις νομική ανάλυση θα περιλαμβάνει τις θέσεις τις αντιπολίτευσης – εφόσον αποφασίσουν να επιστρέψουν στις εργασίες της επιτροπής -, τα νομικά κείμενα που ήδη έχει καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αποσπάσματα από τις επιστολές των εννέα πολιτικών που κλήθηκαν να καταθέσουν στην επιτροπή αλλά αρνήθηκαν διά επιστολής.





lykavitos.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη