27 Αυγ 2018

Αποκάλυψη: Γνώριζαν από τις 9.33 μ.μ. για τους νεκρούς στο Μάτι (εικόνα)

Στην αποκάλυψη ότι οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν από τις 9.33 το βράδυ της μοιραίας 23ης Ιουλίου, λίγη ώρα πριν την περιβόητη
σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό, την ύπαρξη νεκρού από τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά προχωρά σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», μέσω της δημοσίευσης ενός εγγράφου από το δελτίο συμβάντων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Μάλιστα στις 22:15 υπάρχει καταγεγραμμένη ενημέρωση και για δεύτερο νεκρό, ενώ στις 23:15 γίνεται λόγος για άλλους δύο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.


Στο ίδιο δημοσίευμα, αποκαλύπτεται επίσης πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:49συγκεκριμένα, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Στη 01.20 τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετά συμβάντα, υπάρχει η εξής εγγραφή στο δελτίο συμβάντων: «Κλήση από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αναφέρουν ότι έχουν ακόμα 47 σάκους για τους νεκρούς. Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι τους φτάνουν».

Βάση του δημοσιεύματος και των εγγράφων που παρουσιάζονται, την στιγμή της περίφημης σύσκεψης στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής και ενώ ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έπαιζαν το επικοινωνιακό παιχνίδι του ότι «όλα είναι υπό έλεγχο στο Μάτι», ήξεραν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και το ότι η κατάσταση ήταν δραματική και εκτός ελέγχου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη