3 Αυγ 2018

Στην διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού προσέφυγε ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε»

Με ανακοίνωση – απάντηση του προς τον Τύπο, ο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε» επιβεβαίωσε την είδηση που
αναπαρήγαγαν σειρά Μέσων Ενημέρωσης περί της υπαγωγής του στην διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού σε ότι έχει να κάνει με οφειλές που αφορούν Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορίες, Μισθούς Εργαζομένων, Προμηθευτές κ.λ.π.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας του εκδότη Φιλιππάκη, η υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού αφορά τις εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και σε ότι έχει να κάνει με τις αμοιβές των εργαζομένων στο Συγκρότημα της οδού Ερατοσθένους, «η πρόταση αναδιάρθρωσης προβλέπει την εξομάλυνση του χρόνου καταβολής των αμοιβών τους…»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ:

“Σε απάντηση σχετικής αναρτήσεώς σας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε, καταρχήν, την βασική φάση διαδικασίας ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η ένταξη αφορά μόνο την Α.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και περιλαμβάνει αποκλειστικά οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν επηρεάζει την μισθοδοσία και τις αμοιβές των συνεργατών μας. Αντίθετα, η πρόταση αναδιάρθρωσης προβλέπει την εξομάλυνση του χρόνου καταβολής των αμοιβών τους. Δεν προβλέπεται ούτε περιορισμός των οφειλομένων (κούρεμα), ούτε μείωση του προσωπικού, ούτε μείωση των αμοιβών. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σύγκρισης με ανάλογη υπαγωγή άλλων επιχειρήσεων δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει ουσιαστικά στην συνέχιση της θετικής πορείας της εταιρείας μας. Πεποίθησή μας είναι ότι χάρη στις προσπάθειες όλων μας και παρά το αντίξοο περιβάλλον και τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος (αύξηση τιμής χαρτιού άνω του 35%, επιβολή επιπλέον εισφορών, προβληματική διανομή κλπ.), η εταιρεία μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της πάντα με γνώμονα την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την αμιγώς δημοσιογραφική προσέγγιση των δραστηριοτήτων μας.”
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη