24 Σεπ 2018

ΠΓΔΜ: Tηλεοπτικό σποτ κάνει λόγο για μακεδονική γλώσσα και λαό


Μακεδονική γλώσσα, κουλτούρα και παράδοση που μάλιστα παραμένουν μακεδονικά επικαλείται τηλεοπτικό σποτ για το δημοψήφισμα στα ΣΚΟΠΙΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη την διάρκεια του βίντεο, δεν υπάρχει καμία αναφορά της ονομασίας Σεβέρνα ή Βόρεια Μακεδονία, όπως και αποφάσισαν η σκοπιανή κι η ελληνική κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να εκφράζει την ικανοποίηση του για την στήριξη που δέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Γαλλία, μη εγκαταλείποντας εντούτοις τις προκλήσεις.


Τόσο ο Μάικ Πενς, όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν μακεδονικό λαό και μια μακεδονική γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Μην μείνετε σπίτι σας. Στις 30 του Σεπτέμβρη ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία. Δήλωσε σε δημοσίευση στον λογαριασμό του στο Τουίτερ.

Να στηρίξουν την συμφωνία των Πρεσπών, παράλληλα, προτρέπει τους Σκοπιανούς και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ο οποίος και σε βίντεο φαίνεται να μιλά στην γλώσσα τους και να υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια ευκαιρία ζωής για τους ίδιους.

Το μέλλον της χώρας σας είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ. Λέει χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ιβανόφ, συνεχίζει να τάσσεται κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που υπογραμμίζει μάλιστα και κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση.

« Ψήφισα ήδη πριν 27 χρόνια. Ψήφισα στις 28 Σεπτεμβρίου 1991. Δεν αλλάζω την απόφαση μου και συνεπώς δεν θα ψηφίσω στις 30 Σεπτεμβρίου. Διατρανώνει.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη