16 Οκτ 2018

Συνάντηση στα κρυφά για Τσίπρα – Καμμένο στη Λέσχη Αξιωματικών εν μέσω ΣΥΡΙΖαίικων ομοβροντιών

Όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει την κοινή πορεία
του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, καθώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται πως ανανέωσαν το «πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης» που έχουν συνάψει με ένα μυστικό ραντεβού στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας όπου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το plan B στο «Μακεδονικό» αλλά δεν συμφωνούσε με αυτό.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων» οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρηγίλλης.


Επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση δεν υπήρχαν. Στις 3.10 το μεσημέρι, όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε στην πόρτα της Λέσχης για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό ο οποίος έφτασε μέσω της οδού Μουρούζη τρία λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα που ακολούθησε, Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν να να προχωρήσουν μαζί τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, οπότε και αναμένεται να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, σε περίπτωση βέβαια που βρεθεί η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή των Σκοπίων.





Πάντως, μετά και το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «κυβερνητικές αναταράξεις», ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να εξελίσσεται σε κινούμενη πολιτική βόμβα για τον κυβερνητικό συνασπισμό και φυσικά για τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει χρόνο μέχρι τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών - εφόσον αυτή εγκριθεί- αλλά και του εναλλακτικού πλάνου για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Ματαίως, από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά την αντιπαράθεση. Η ομοβροντία στελεχών και υπουργών κατά του κυβερνητικού εταίρου δείχνουν ένα ΣΥΡΙΖΑ που “βράζει”, παρά ταύτα καταγράφεται η σαφής επιδίωξη της κυβέρνησης να παραμείνουν “μαζί” οι δύο εταίροι, με καταλύτη, φυσικά, τη ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Στο μεταξύ, στα συντρίμμια που άφησε ο «τυφώνας Καμμένος» συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο και η προσοχή στρέφεται στα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του. Δεν αποκλείεται η έμμεση προτροπή για συγκρατημένες, δημόσιες τοποθετήσεις, μετά και τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τις «φυλακίσεις» που «θα φέρουν νέα νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις δεσμεύσεις που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, το σχεδιασμό η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, τη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να μεταφέρει την αισιοδοξία του για το ζήτημα των συντάξεων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι, ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνεδρίαση του υπουργικού, επαναφέρει στην ατζέντα το πακέτο παροχών και τη Συνταγματική Αναθεώρηση και για αυτό το λόγο αποφεύχθηκε ένα τετ α τετ ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου, που πιθανότητα να έδινε λαβές για νέα συζήτηση περί ύπαρξης και διαχείρισης «κρίσης» μεταξύ των δύο εταίρων.





lykavitos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη