21 Νοε 2018

Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για
τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το μεσημέρι εμφανίσθηκε σε δίκη, επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από αστυνομικούςκαι στη συνέχεια έσπασε το σύστημα επιτήρησης.


Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2015 στην χώρα μας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι πλέον άφαντος για τις ελληνικές Αρχές.

Και αυτό καθώς αρκετό διάστημα μετά την προφυλάκισή του, ο Όσβαλντ είχε αποφυλακιστεί με κατ' οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό «βραχιολάκι».

Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέστρεψε τον ιμάντα γεωποντισμού («βραχιολάκι») και εξαφανίστηκε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης το βράδυ της Τρίτης για το θέμα έχει ως εξής:

«Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση(«βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη,J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Ελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρωμικού χρήματος από μίζες για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer, συνελήφθη στο Ντουμπάι τον Απρίλιο του 2015, με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος.
Η αντίδραση του δικηγόρου του Όσβαλντ

Την έκπληξή του εξέφρασε ο συνήγορός του Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, Χρ. Καπαρουνάκης, για το γεγονός ότι ο εντολέας του δραπέτευσε «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».

Σημειώνεται ότι προ ημερών η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση των υποβρυχίων ζήτησε την την ενοχή του με μετατροπή της κατηγορίας, ωστόσο σε άμεση συνέργεια στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που φέρεται να τέλεσε ο συνεργάτης του, Φάνης Λυγινός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη