12 Φεβ 2019

Η παραίτηση Παντελίδη και το κόλπο του Μπουτάρη κατά της αντιπολίτευσης




Λαύρος και αποφασισμένος να περάσει τις αποφάσεις που απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον οργανισμό του δήμου και την διοικητική αποβολή του πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας, εμφανίστηκε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης.
Μάλλον νομίζει ότι έχει βρει το κόλπο, αλλά διακινδυνεύει να το τινάξει όλο στον αέρα και να βρεθεί υπόλογος.
Να εξηγηθούμε:
Την προηγούμενη Παρασκευή υπέβαλε την παραίτηση του ο δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει του Δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Παντελίδης, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.
Άρα αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση έχει έναν σύμβουλο μείον.
Σύμφωνα με τον νόμο, μετά την παραίτηση ο δήμαρχος ΑΜΕΣΩΣ να καλέσει τον αντικαταστάτη, ο οποίος πρέπει να ορκιστεί εντός πέντε ημερών.
Ο νομοθέτης, ο Χαρίτσης δηλαδή, θέλει να μην μένει κενό στο όργανο. Όπως ορκίστηκε ο Κουικ, την επομένη εργάσιμη της παραίτησης Παπαχριστόπουλου.
Διότι αλλιώς μέχρι να κληθεί ο αντικαταστάτης του να αναλάβει καθήκοντα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα έχει 48 μέλη, και ο Μπουτάρη, θα περνούσε όσες αποφάσεις που δεν μπορεί να περάσει.
Εκλήθη να ορκιστεί ο αντικαταστάτης ή νομίζει ότι βρήκε ευκαιριούλα ο κυρ Γιάννης;
Γιατί αν νομίζει ότι βρήκε ευκαιριούλα, μάλλον κάνει λάθος.
Άλλωστε λογικά πρέπει να ξέρει ότι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς νόμιμη σύνθεση, μπορεί να προσβληθούν ως άκυρες. Ποιος ενδιαφερόμενος θα χάσει τέτοια ευκαιρία;
Οπότε τις περάσει δεν τις περάσει, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.
Εκτός από το ότι ενδέχεται να είναι υπόλογοι, όσοι δεν φρόντισαν για τη νόμιμη σύνθεση...


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη