12 Μαρ 2019

Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, 4.268.479 Έλληνες πολίτες δεν πήγαν στις
κάλπες, δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, το ποσοστό της αποχής σημείωσε ιστορικό ρεκόρ. Το 43,45% των πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν, μαρτυρά την διαρκώς αυξανόμενη τάση απαξίωσης των εκλογών και σίγουρα ολόκληρου του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια.

Τα κόμματα βέβαια κάνουν τα πάντα απέναντι στην αποχή ώστε να καταφέρουν να την εντάξουν ακόμα και αυτήν ως μια ασφαλή επιλογή για το σύστημα, ώστε να μην μπορεί να το βλάψει και να μην μπορείς
τελικά να ξεφύγεις από πουθενά. Ο ισχύον εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χωρά παρερμηνείες. Στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα η αποχή έχει την ίδια επίδραση όπως έχει και η λευκή ψήφος ή η άκυρη.

Όλος αυτός ο όγκος των πολιτών, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτικά περιθωριοποιημένος, αφού είναι στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι που στο παρελθόν συμμετείχαν κανονικά στην εκλογική διαδικασία. Το μεγάλο ποσοστό της αποχής δείχνει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και μια φαινομενική αδιαφορία που σημαίνει ότι εμφανίζονται ουσιαστικά προβλήματα στην λειτουργία της δημοκρατίας.

Η αυξημένη αποχή λειτουργεί ως μια «τιμωρητική» ψήφος, μα είναι έτσι; Επίπτωση της μεγάλης αποχής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντικειμενική αντιπροσώπευση των πολιτών. Με την αποχή, το σημαντικό αποτέλεσμα εντοπίζεται στο ότι τελικά τα αποτελέσματα των εκλογών οδηγούν σε Κυβέρνηση μειοψηφίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή, τόσο λιγότερο αντιπροσωπευτική είναι η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία.

Ποιον τιμωρούμε τελικά; Η ψήφος είναι συνταγματικό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του κάθε πολίτη. Ο ρόλος του πολίτη στη διαμόρφωση των εξελίξεων είναι καίριος και η παρέμβαση του καθοριστική. Η αποχή λοιπόν, δεν είναι ψήφος ούτε δίνει κάποιο σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα. Θύμωσε ο Αγάς και έκοψε τον λαιμό του! Αντίθετα με την ψήφο μας γινόμαστε ενεργοί και διαμορφώνουμε το μέλλον μας, ανάλογα με τις επιλογές μας. Ενεργός και δραστήριος πολίτης είναι εκείνος που μέσα από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, οφείλει να προστατέψει τις αξίες και τα δικαιώματά του. Αυτός που θα καταδικάσει όσα γίνονται στην χώρα μας, τα σκάνδαλα, τις αδικίες, την αναξιοκρατία, τα μνημόνια, την φτώχεια την μιζέρια, την εξαθλίωση, το εθνικό ξεπούλημα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;
Επιλέγοντας νέες υγιείς πατριωτικές δυνάμεις, κόμματα/παρατάξεις που θα ωφελήσουν το Έθνος και θα προσφέρουν πραγματικά εθνικές υπηρεσίες. Η αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου ή του κατάλληλου κόμματος μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή, στην ανανέωση, προς όφελος της Πατρίδας. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι και κόμματα που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, το ερώτημα είναι αν αναδεικνύονται.
Λέμε λοιπόν, Όχι στην αποχή, αποτελεί καταδίκη της Πατρίδας μας και την παραδίδει άνευ όρων στα νύχια των ξεπουλημένων και μωροφιλόδοξων πολιτικών και των κομμάτων τους!

Μιχαήλ Καϊκουνίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη