22 Απρ 2019

Φρίκη στην Κύπρο: Αναζητούνται τα θύματα στο «φρεάτιο του τρόμου» - Εχουν χαθεί 22 οικιακές βοηθοί! - Ομολογία-σοκ του «Ορέστη»

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο με τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων σορών
στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, ενώ ο 35χρονος λοχαγός παραμένει υπό κράτηση, ως ύποπτος για τον φόνο εκ προμελέτης δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της 38χρονης Mary Rose.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ορέστης», όνομα που χρησιμοποιούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες, δεν αλλάζει τη στάση του στις καταθέσεις και παραμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς. Ενώπιον δικαστηρίου που οδηγήθηκε για δεύτερη φορά την Κυριακή, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες, την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι την 6χρονη Sierra και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη κόρη της Mary Rose άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της. Όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει γιατί φώναζε. Κατόπιν, όπως υπέδειξε, πέταξε την 6χρονη Sierra, που πέθανε αφού πνίγηκε από τον εμετό της και που δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα της στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Εκεί, πέταξε και την 28χρονη Arian, την οποία, όπως κατέθεσε, έπνιξε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Εξάλλου, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται σε δύο μέτωπα για περισσότερα στοιχεία αλλά και το πτώμα της 6χρονης Sierra, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές στο φρεάτιο.

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο μεταφέρθηκαν εκ νέου οι έρευνες των αρχών όπου ο ύποπτος, Ιλαρχος της Εθνικής Φρουράς, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται το εξάχρονο κορίτσι της δολοφονηθείσας, Μαίρη Ρόουζ.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, η ΕΜΑΚ και δύτες επιχειρούν και με τη χρήση φουσκωτού σκάφους. Διενεργούν περιμετρικά έλεγχο με ρομποτική κάμερα σε μια προσπάθεια να συλλεγούν στοιχεία. Στο Ξυλιάτο έφθασε επίσης ασθενοφόρο του στρατού.

Παράλληλα, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο με τη βοήθεια και του υλικού από τη κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Επί τόπου πήγαν εκ νέου και αξιωματούχοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Έχουν συλλέξει δείγματα νερού για ανάλυση προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ν είναι ασφαλές να εισέλθουν στο φρεάτιο άνδρες της ΕΜΑΚ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ανασύρθηκε η λίστα με τα εξαφανισμένα πρόσωπα των τελευταίων ετών, όπου περιλαμβάνονται οκτώ ονόματα, πέντε γυναικών και τριών ανδρών. Αυτή είναι που βρίσκεται στο επίκεντρο, εν αναμονή των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί ότι η σορός που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ανήκει όντως στην 28χρονη αγνοούμενη από τις Φιλιππίνες.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει πέραν των 100 καταθέσεων, ενώ η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά τους λογαριασμούς του 35χρονου, καθώς στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διερευνώνται, οι ανακριτές εντόπισαν στην κατοχή του 35χρονου πολλά στοιχεία, βίντεο, φωτογραφικές, ακόμα και drone. Από αυτά μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος ή ο χώρος λήψης διάφορων φωτογραφιών και ίσως να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το πού, πώς, πότε και με ποιους βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο ύποπτος.
Οι δηλώσεις του αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας

Τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνηθούν πλήρως τα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με την υπόθεση των στυγερών φόνων και θα αποδοθούν ευθύνες, έδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Χρυσοστόμου πρόσθεσε πως η Δύναμη ούτε υποτιμά ούτε απαξιώνει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί για τους χειρισμούς της Αστυνομίας.

Χαρακτήρισε το έγκλημα πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, η έκταση του οποίου είναι πρόωρο να εκτιμηθεί, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το εξάχρονο κοριτσάκι, . Όπως εξήγησε, αυτού του είδους εγκλήματα παρουσιάζονται μόνο σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι τα εγκλήματα πρέπει να διερευνηθούν με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, ώστε όταν η υπόθεση έρθει ενώπιον του Δικαστηρίου να έχει αίσια κατάληξη.

Ζήτησε παράλληλα την κατανόηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κυπριακής κοινωνίας, καθότι όπως υπέδειξε, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων.
Καταγγελία-σοκ: Εχουν εξαφανιστεί 22 οικιακές βοηθοί!

Από τον Αύγουστο του 2018 δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της ο Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, μετά την επίσκεψη από φίλη της.

Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

Ο Λούης Κουτρουκίδης κάλεσε αμέσως τον αριθμό 1460 και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας.

"Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού, με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό, τότε μου είπαν 9 χρονών κoριτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε".

"Δεν τον κατηγορώ, απλά τους κατηγόρησα ότι χάθηκε ένα μωρό, δεν έκανε ακολούθως τίποτε, μα καμία κίνηση, καμία απολύτως. Έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ύστερα είπα εφόσον αυτοί δεν θέλουν να βοηθήσουν, εγώ τι μπορώ να κάνω" πρόσθεσε.

Μετά την ανακάλυψη της σορού της Μαίρη Ρόουζ, ο Λούης Κουτρουκίδης επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία.

"Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να τους πω κάτι. Αν κάμνατε κάτι τον τζιαιρό που σας τα ελάλουν, δεν θα είχαμε το γεγονός τούτο σήμερα"

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μητέρα άλλης Φιλιππινέζας τον επισκέφθηκε και του είπε ότι η κόρη της απουσιάζει από το σπίτι της από τον Δεκέμβριο του 2017.

"Η μητέρα της ήρθε στο σύνδεσμο οικιακών βοηθών στην Λεμεσό. Την λυπήθηκα. Έκλαιγε. Μόλις μάθαμε ότι είναι αυτή που ανακαλύφθηκε"

"22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία, μπορούσε να το κάνει 7 του Μάη πέρσι" ανέφερε..




Πηγή: philenews.com, Πηγή φωτό/βίντεο: reporter.com.cy




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη