Καταδύθηκε στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη – Αυτό που βρήκε ΣΟΚΑΡΕ την ανθρωπότητα

14 Μαΐ 2019

Τα σημάδια πως η ανθρωπότητα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο έφτασαν δυστυχώς και στα βάθη των ωκεανών.

Τεξανός επιχειρηματίας και εξερευνητής πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ κατάδυσης με υποβρύχιο σκάφος, κατεβαίνοντας στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών.
Ο Βίκτορ Βεσκόβο, συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σήμερα επενδυτής, έφθασε σε βάθος 10.927 μέτρων, στην 'Αβυσσο του Τσάλεντζερ, το βαθύτερο γνωστό σημείο της Γης, σπάζοντας κατά περίπου 15 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ κατάδυσης το 1960 (10.912 μέτρα από τον Αμερικανό ωκεανογράφο Ντον Γουόλς και τον Ελβετό συνάδελφό του Ζακ Πικάρ).

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται κατάδυση στην 'Αβυσσο Τσάλεντζερ. Στο ίδιο σημείο είχε κάνει κατάδυση το 2012 και ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέημς Κάμερον (δημιουργός των ταινιών «Τιτανικός», «'Αβαταρ» κ.α.), φθάνοντας σε λίγο μικρότερο βάθος 10.908 μέτρων.

Εκτός από δείγματα πετρωμάτων και την ανακάλυψη νέων θαλάσσιων ειδών, η αποστολή του Βεσκόβο με την ονομασία Five Deeps Expedition έκανε και μια σοκαριστική, για την ανθρωπότητα, ανακάλυψη.
Ο Βίκτορ Βεσκόβο, συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σήμερα επενδυτής, έφθασε σε βάθος 10.927 μέτρων, στην 'Αβυσσο του Τσάλεντζερ, το βαθύτερο γνωστό σημείο της Γης.
Ο Βεσκόβο καταδύθηκε στο βαθύτερο σημείο της Τάφρου των Μαριανών, ωστόσο ανακάλυψε κάτι που σόκαρε τον ίδιο και το πλήρωμά του.Ο Αμερικανός ανακάλυψε με τρόμο το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας, το οποίο έφτασε μέχρι τα 10.927 μέτρα.Εκεί, ο Βεσκόβο ανακάλυψε πλαστικά σκουπίδια και σακούλες!
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη