11 Ιουλ 2019

Τι είναι το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί» που έθεσε σε λειτουργία η Κυβέρνηση (εικόνες)

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που βασίζεται στην δημιουργία και λειτουργία του
Μηχανισμού Υποστήριξης και Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου «Μαζί»ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο.

Σκοπός του νέου πληροφοριακού συστήματος, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, είναι η συστηματική συστηματική υποστήριξη και παρακολούθηση του έργου των υπουργείων και η έγκαιρη παρέμβαση για την εξασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής του.


Το εγχείρημα αυτό θα στηριχθεί σε έναν μεγάλο βαθμό στο νέο πληροφοριακό σύστημα«Μαζί» μέσα από το οποίο θα δρομολογηθεί ο συντονισμός και η καθημερινή παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα, το πληροφοριακό σύστημα «Μαζί» θα τροφοδοτείται με όλα τα έργα / ενέργειες που συνθέτουν το Κυβερνητικό Πρόγραµµα σε σχέση µε τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις.

Ακόμα, θα προσδιορίζει τα κατά περίπτωση συναρµόδια υπουργεία, καθώς και τους συναρµόδιους φορείς. Ελέγχει τον προγραµµατισµό κάθε δράσης µε βάση τον προγραµµατισµένο χρονοδιάγραµµα και περιλαµβάνει τις εκθέσεις προόδου για την πορείακάθε Προγράµµατος.

Τέλος, υποστηρίζει την επικαιροποίηση του προγράµµατος µε προσθήκη νέων έργων κατά την διάρκεια της τετραετίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη