23 Ιουλ 2019

Βαρουφάκης: «Να αποσυρθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ για ακίνητα μεγάλης αξίας»

Την καταψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο
γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν θέλει να τιμήσει τον λαϊκισμό των κυβερνώντων αλλά θέλει να τον θάψει.


Ακόμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πέσει στο 1,5-1,6% αλλά θα παραμείνει στο 3,5% που έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

«Αυτό σημαίνει πως για να πετύχετε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος βάσει φοροαπαλλαγών που κάνετε, τότε οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν πάνω από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία του Καπιταλισμού», ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι το οπλοστάσιο του Μάριο Ντράγκι τελείωσε, ξέμειναν από γερμανικά ομόλογα. Συνεπώς πρότεινε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να προτείνει όχι ποσοτική χαλάρωση, αλλά μεγάλη έκδοση ομολόγων από την ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα, που να υποστηρίζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις ακριβές ιδιοκτησίες, αντιθέτως είπε ότι πρέπει να αυξηθεί.

«Εμείς που μπορούμε να πληρώνουμε, να πληρώνουμε πιο πολύ ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο και για τις επιχειρήσεις», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακόμα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι το κόμμα του και συμβουλές θα δίνει και σκληρή αντιπολίτευση θα κάνει.

«Θα είμαστε εδώ να αποκαλύπτουμε την αρνητική πλευρά των θετικών μέτρων που προτείνει η Κυβέρνηση. Θα αποκαλύπτουμε τη ταξική δυστοπία. Η ρήξη θα γίνει. Θα πάρουμε το μέρος των πολλών, των θυμάτων της κρίσης, και της Ελλάδας, αλλά και των πολιτών της υπόλοιπης Ευρώπης», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη