23 Ιουλ 2019

Στο Εβραϊκό Μουσείο ο Βορίδης (Photos)

Tο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης,
Μάκης Βορίδης, μετά τις διευκρινιστικές του δηλώσεις για τα όσα έχει πει στο παρελθόν εναντίον των Εβραίων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα, ο Μάκης Βορίδης ξεναγήθηκε στους χώρους από τη διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ τον υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του Μουσείου, Μάκης Μάτσας και ο αντιπρόεδρος, Βενιαμίν Αλμπάλας.


Κατά την επίσκεψή του, ο Μάκης Βορίδης είχε την ευκαιρία να διατυπώσει ξανά την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και αντισημιτισμού.



Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλωσόρισε ο πρόεδρος του Μουσείου, λέγοντας ότι είναι «ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επισκέπτεται το Μουσείο», εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστησή του γι' αυτή την επίσκεψη.

«Σήμερα τον υποδεχόμαστε ως φίλο του εβραϊκού λαού και της ισραηλιτικής κοινότητας στην Ελλάδα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτορ Ελιέζερ.

Ως στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην ανάδειξη «της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και της διαρκούς τους παρουσίας στον ελλαδικό χώρο από αρχαιοτάτων χρόνων», σχολίασε την παρουσία του στο Μουσείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε ότι «αποτελεί προτεραιότητα η καταπολέμηση του νοσηρού φαινομένου του αντισημιτισμού», ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το μουσείο, ενθαρρύνοντας παράλληλα όλους να το επισκεφθούν.

O Μάκης Βορίδης είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη τις προηγούμενες ημέρες και είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του στο Μουσείο και είχε δηλώσει:


«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.



Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων», αναφέρει η ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη