21 Αυγ 2019

Πτώση ελικοπτέρου ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες (Videos&Photos)

Τρεις σορούς από τη θάλασσα ανέσυραν οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων
Αποστολών μετά την πτώση του ελικοπτέρου ανάμεσα στον Γαλατά Τροιζηνίας και τον Πόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, ένας Έλληνας πιλότος και δύο Ρώσοι περίπου 40 με 45 ετών.


Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 15:40 και έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια, αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοποννησο και τον Πόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόσκρουση στα καλώδια ακολούθησε έκρηξη και τελικά η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ λένε ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από τοΚρανίδι με ενδιάμεση στάση στο Γαλατά και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυτόπτης μάρτυτας δήλωσε στην ΕΡΤ: «Πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Κατά τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα στη συνέχεια ο κυβερνήτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και ήταν τότε που χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε περάσει από κάτω από τα καλώδια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη με μικρά κομμάτια από το ελικόπτερο να εκσφεδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Tο περιστατικό διερευνά και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Το ελικόπτερο βρίσκεται βυθισμένο κοντά στην ακτή και τόσο άνδρες του λιμενικού, δύτες,αλλά και υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στο σημείο.
Πρώην δήμαρχος Πόρου: «Έγινε έκρηξη»

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου,περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας OPEN TV.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος του Πόρου.
Χωρίς ρεύμα ο Πόρος μετά τη πτώση του ελικοπτέρου




Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί του Αργοσαρωνικού.


Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την πτώση του ελικοπτέρου ανάμεσα σε Γαλατά και Πόρο

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο που δείχνουν το ελικόπτερο δευτερόλεπτα πριν την πτώση του στη θάλασσα ανάμεσα σε Γαλατά Τροιζηνίας και Πόρο αργά το μεσημέρι έρχονται στη δημοσιότητα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr. φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κινητήρα του ελικοπτέρου, το οποίο δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.

elikoptero_sintrivi3
elikoptero_sintrivi4
elikoptero_sidrivi2
elikoptero_sidrivi
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη