6 Οκτ 2019

Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Αγοράζει νέο γεωτρύπανο και συνεχίζει τις γεωτρήσεις

Η δήλωση του Μάικ Πομπέο ότι «δεν θα επιτρέψουμε παράνομες γεωτρήσεις από την
Τουρκία» φαίνεται ότι λειτούργησαν σαν… κόκκινο πανί για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την εμπρηστική του ρητορική.

Τη Δευτέρα, το Γιαβούζ θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση στην περιοχή «Μόρφου 1» που βρίσκεται εντός του περίφημου τεμαχίου 7. Μάλιστα, το τουρκικό γεωτρύπανο έφτασε ήδη από το πρωί του Σαββάτου στην θαλάσσια αυτή περιοχή, όπως επιβεβαίωσε τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.


Παράλληλα, το άλλο γεωτρύπανο, το Φατίχ, βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κύπρου και έχει σκάψει κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Μάλιστα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει νέο γεωτρύπανο.

Ερντογάν: Θα αγοράσουμε και τρίτο γεωτρύπανο

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ το Γιαβούζ έχει σταλεί στην περιοχή «Μόρφου 1» για να ξεκινήσει νέα γεώτρηση.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ, ο Ερντογάν δήλωσε “συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό”.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το “το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη